Sergiu Radu a fost fugărit de sirieni

10 Feb. 2009, 11:00 Seria 2
Sergiu Radu a fost fugărit de sirieni

„Schijă” cum îi spuneau colegii nu și-a uitat prietenii de echipă cu care a jucat la Jiul

 

Viorel Stancu și Sergiu Radu au jucat la Jiul în urmă cu 10 ani când echipa era condusă de Miron Cozma, iar „minerii” cochetau cu prima ligă. Sergiu Radu a fost adus la Jiul de Miron Cozma de la Viitorul Oradea. Pe vremea celor doi jucători Jiul trecea printr-o perioadă foarte bună din toate punctele de vedere, mai ales cel al performanței. Viorel Stancu în prezent membru fondator al primei școli de fotbal private din județul Hunedoara își amintește cu plăcere de perioada petrecută sub culorile formației din Vale, împreună cu fostul său coleg Sergiu Radu. „Sergiu Radu era unul dintre cei mai liniștiți copii pe care eu i-am întâlnit vreodată și de atunci i-am prezis un viitor frumos în această meserie. Dacă noi, băieții din echipă, la ora 9 seara mai ieșeam la un suc pe el îl găseam întotdeauna, în pat sub plapumă, pregătit de somn”, își amintește fostul jucător al „minerilor”. Stancu spune că nu a pierdut definitiv legătura cu Sergiu Radu. „Am mai vorbit cu el, anul trecut m-a invitat la el pe mine și pe un prieten dar nu am mai ajuns. Îi țin pumnii în continuare”. 

 

Alergat de sirieni

 

Viorel Stancu își amintește de un episod haios petrecut în Turneul din Siria, unde era împreună cu Sergiu Radu. „Mergeam la piață să cumpărăm niște fructe și până eu am negociat prețul,  Sergiu Radu s-a apucat să mănânce căpșunile de pe tarabă. Când l-a văzut cel care vindea fructele, l-a luat la goană și de abia am reușit să scăpăm de el. Sunt amintiri frumoase care au rămas și de care  îmi aduc aminte cu plăcere atât eu cât și Sergiu”, spune Viorel, care speră ca în această vară să-i facă o vizită bunului său prieten.

 

Sergiu Radu este sub contract cu gruparea VfL Wolfsburg, dar de la începutul acestui sezon a fost împrumutat la formația FC Koln, gruparea pentru care a marcat două goluri în 16 partide jucate.

 

Atacantul român Sergiu Radu a fost integralist și a marcat un gol pentru FC Koln în meciul disputat împotriva echipei VfL Wolfsburg, scor 1-1, în etapa a 18-a a campionatului Germaniei.

 

articol scris de Loredana Juglea

10 Feb. 2009, 11:00 Seria 2
Pe aceeași temă