Membrii Consiliului Județean și ai Consiliului Local s-au pus de acord să plătească datoriile urgente către terți ale clubului Poli Timișoara. Ei se vor întruni în ședințe extraordinare și vor vota alocarea a 1,6 milioane de euro. Cu o singură condiție: Marian Iancu să prezinte certificatul conform căruia Poli nu are datorii la stat.
În primul rând, Benfica a acceptat ca, din datoria urgentă de 1,3 milioane de euro, suma de un milion să fie amânată. Astfel, din 2,6 milioane, datoriile urgente către terți au scăzut la 1,6 milioane, sumă care poate fi acoperită de cele două consilii. Numai că, unii consilieri nu vor să voteze pentru intrarea în acționariat, din cauza unor nereguli semnalate în analiza financiară comandată de CJ Timiș. Totuși, surse din cadrul consiliului județean susțin că mai bine de jumătate dintre consilieri vor vota favorabil preluării clubului. Prioritară este obținerea licenței, după care se va negocia concret cât vor primi actualii șefi ai clubului pentru acțiuni.
Iancu a pregătit planul B și C
Aici intră Marian Iancu în scenă. Mai concret, Iancu trebuie să scoată un milion de euro într-o săptămână. Actualul președinte al lui Poli așteaptă ca suma să se compenseze (acesta e motivul pentru care a făcut divizarea anul trecut), dar are și două variante de rezervă. „E control de fond la divizare, s-ar putea ca acesta să nu fie gata până pe 31 martie, iar suma să nu fie compensată. Dacă se va întâmpla așa, aplicăm măsura a doua. Am depus dosarul de reeșalonare. Dacă nici așa nu va funcționa, avem a treia măsură: vom discuta în negocieri să plătească cei care preiau clubul, iar suma să fie scăzută din datoria pe care clubul o are către BkP Management. Dar asta este o variantă excepțională, nu cred că se va ajunge aici”, a explicat Iancu pentru ProSport.
1,6 milioane de euro e suma de care clubul Poli trebuie să facă rost într‑o săptămână
articol scris de Radu Faur