Se întoarce Edson!

01 Apr. 2009, 15:48 Seria 2
Se întoarce Edson!

Atacantul a acceptat să-și primească doar două din cele șapte salarii restante pentru a încheia conturile cu UTA. De asemenea, a fost de acord să joace pe un salariu mult mai mic
 

Președintele Comitetului Director al FCM UTA, Giovanni Catanzariti a reușit să-l convingă pe Edson să revină la Arad și să-și ducă mai departe contractul care expiră în vara anului 2011.

 

Atacantul portughez era în litigiu cu gruparea arădeană din cauza salariilor neplătite în perioada Chirilă, dar și-a redus mult pretențiile, pentru a primi posibilitatea să joace din nou.

 

„Luni vine Edson. Am discutat cu el și a dat dovadă de foarte multă înțelegere. Avea de recuperat șapte salarii și jumătate de la UTA (n.r. 75.000 de euro), dar a fost de acord să stingă litigiul pentru doar două salarii. În plus, din momentul în care va reveni, vom semna un act adițional la contractul său. Nu-i putem plăti salariul pe care îl are (n.r. 10.000 de euro lunar), dar el a fost de acord să joace pe un salariu mult mai mic. I-am spus să vină și să joace, iar din vară vedem ce urmează. Ori îl vindem și va fi bine pentru toată lumea, ori rămâne la UTA. El a spus că orice decizie va lua clubul, o va accepta. Dacă se va pune problema să fie vândut din vară, în cazul în care vor fi oferte, va fi de acord, dar dacă va fi nevoie de el în continuare, va rămâne să-și respecte contractul. Edson a dat dovadă de foarte multă înțelegere”, a declarat Giovanni Catanzariti.

 

Edson Rolando s-a accidentat imediat după startul actualei ediții de campionat. A suferit o leziune gravă la genunchi, a fost operat la Lisabona, unde a efectuat și perioada de recuperare. În acest moment este apt din punct de vedere medical și rămâne de văzut în ce stare fizică este. Cert este că de săptămâna viitoare se va integra în programul echipei, urmând să fie preluat de antrenorii Ionuț Popa și Roland Nagy.

 

Deși era perceput ca un jucător problemă, Edson nu s-a comportat ca atare. A fost singurul fotbalist din vechiul lot al UTA-ei care nu și-a depus memoriu și n-a încercat să-și recupereze banii prin intermediul comisiilor FRF. A trimis doar notificări clubului UTA, prin care își cerea banii.

 

„I-am cumpărat deja bilete de avion, deci Edson se întoarce sigur la Arad și va intra în programul echipei. Ionuț Popa abia îl așteaptă”, a completat Giovanni Catanzariti. 
 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

01 Apr. 2009, 15:48 Seria 2
Pe aceeași temă