Schimbări la Olimpia după rezultatele dezastruoase din 2016. Președintele a demisionat și deja a fost înlocuit. Jucătorii au salarile mai mici până își îndeplinesc obiectivul

Marius ANGHEL 31 Mar. 2016, 13:28 Seria 2

Parcursul dezastuos al Olimpiei Satu Mare în 2016, ratarea play-off-ului și poziționarea în acest moment pe un loc retrogradabil direct în Liga 3 la finalul play-out-ului, acolo unde echipa condusă de Mircea Bolba va juca în următoarele zece etape, a dus, miercuri seară, la o serie de schimbări în cadrul clubului din Liga 2. Astfel, președintele Consiliului de Administrație, Ionică Câmpean (foto principal, în dreapta), și-a dat demisia, în locul său fiind numit Zoltan Pataki. Totodată, jucătorilor li s-a scăzut salariile cu 25 la sută, iar banii nu și vor recupera în cazul în care nu se vor salva de la retrogradare.

„Întrunit în această seară într-o ședință fulger, Consiliul de Administrație al FC Olimpia 2010 Satu Mare a decis următoarele:

1. A luat act de demisia scrisă a președintelui CA, Ionică Câmpean. Acesta și-a depus mandatul în urma ratării obiectivului impus în iarnă, o clasare între primele șase locuri din serie.
2. A fost ales domnul Pataki Zoltan în funcția de președinte al CA iar domnul Horvath Alexandru e vicepreședinte al CA. Domnul Ardelean Octavian a rămas în funcția de secretar al CA de la FC Olimpia.
3. S-a decis diminuarea începând cu luna aprilie, cu 25%, a salariilor jucătorilor în urma rezultatelor slabe obținute în acest an. Diferențele de bani vor putea fi recuperate dacă echipa se salvează de la retrogradare.
4. S-a trasat ca nou obiectiv conducerii executive a clubului: SALVAREA DE LA RETROGRADARE”
, sună comunicatul clubului din Satu Mare.

Cu 4 puncte acumulate în 7 meciuri în 2016, venite în urma unei victorii și a unui egal, se pare că Olimpia nu a fost în stare să se redreseze după ce și-a numit un nou antrenor principal. Conducerea sătmăreană a decis să schimbe și la vârful clubului, acolo unde l-a sacrificat pe președintele CA, însă să îi taxeze la salarii și pe jucători. Astfel, Ionică Câmpean pleacă în cele din urmă de la Olimpia după ce în luna octombrie a anului 2015 recurgea la același gest, însă rămânea în continuare în funcție după o dicuție cu antrenorul Tiberiu Csik și jucătorii.

Desemnarea lui Zoltan Pataki în funcția de președinte la CA al Olimpiei pare oarecum surprinzătoare, scrie informatia-zilei.ro. Profesor de sport, fost jucător de fotbal al Olimpiei în anii ”70, vicepreședinte de vreo trei mandate la AJF Satu Mare, Zoltan Pataki (foto mic) nu s-a făcut remarcat prin ceva fapte deosebite. Ca președinte al Comisiei de Disciplină din cadrul AJF s-a remarcat prin bâlbâieli, prin blândețea în aplicarea regulamentelor și prin ridicatul din umeri la întrebări legate de eventualele evenimente din fotbalul județean.

În altă ordine de idei, deoarece Olimpia stă în ultima etapă a returului, urmând a câștiga la „masa verde” cu FC Caransebeș, puncte care nu vor conta în play-out, staff-ul tehnic al sătmărenilor a decis să își testeze jucătorii într-un amical cu Victoria Carei. Meciul cu echipa din Liga a IV-a se va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul municipal din Carei.

Marius ANGHEL 31 Mar. 2016, 13:28 Seria 2
Pe aceeași temă