Continuă schimbările la FC Brașov. Szabo și Naghi au fost prezentați oficial, Vasile Dochița a fost trecut pe altă funcție după demisia de dimineață

Marius ANGHEL 22 Feb. 2016, 12:45 Seria 2
Continuă schimbările la FC Brașov.** Szabo și Naghi au fost prezentați oficial, Vasile Dochița a fost trecut pe altă funcție după demisia de dimineață

Schimbarea polilor de putere la FC Brașov, produsă la finalul săptămânii trecute, înfrângerea umilitoare cu Chindia Târgoviște (scor 0-5) și readucerea în staff-ul tehnic a antrenorilor Adrian Szabo și Ioan Naghi l-au determinat pe Vasile Dochița, directorul general al clubului din Liga 2, să își prezinte demisia. Luni, cu doar cinci zile înainte reluării campionatului, omul de afaceri care a dus greu în ultimele opt luni, decidea că e timpul să lase la conducere pe altcineva.

„Am decis că așa este cel mai bine. Mi-am prezentat demisia admistratorului judiciar și am discutat și cu Gheorghe Popa. Eu cât am putut ajuta acest club am făcut, de acum e rândul celorlalți și sper din tot sufletul să salveze acest club. Voi rămâne în continuare alături de club, așa cum se știe că am fost alături de FC Brașov de mai bine de zece ani”, spunea, luni dimineață, citat de Monitorul Expres, Vasile Dochița.

Cel care a preluat șefia echipei FC Brașov la începutul lunii iulie 2015 și a asigurat, în mare măsură, stabilitatea financiară a clubului revenea la ora prânzului cu o altă declarație, de această dată mult mai optimistă. Dochița anunța că a fost convins de președintele Consiliului de Administrație, doctorul Gheorghe Popa, să nu plece din cadrul echipei și să accepte o nouă funcție, cea de vicepreședinte al CA. „Am avut o discuție cu Gheorghe Popa, iar dânsul a insistat să rămân și mi-a propus postul de vicepreședinte. Am acceptat”, a precizat Dochița, completat de Gheorghe Popa: „FC Brașov are nevoie de oameni de valoare, iar meritele lui Dochița sunt cunoscute de toată lumea. Dochița va fi vicepreședintele CA al FC Brașov, adică mâna mea dreaptă”.

Szabo și Naghi, prezentați oficial

Altfel, Adrian Szabo și Ioan Naghi au fost prezentați oficial la FC Brașov în cadrul unei conferințe de presă. „Sperăm să aducem prin aceste mutări un plus de valoare și de entuziasm în rândurile echipei. Am apelat și vom apela în continuare la marile nume ale fotbalului brașovean să vină alături de noi. L-am rugat pe Adi Szabo să revină și l-am numit director tehnic, Stere rămâne în continuare antrenor principal, iar Ioan Naghi este antrenor secund”, a precizat Gheorghe Popa, președintele interimar al CA al FC Brașov.

Szabo: „Să reducem speranțele fanilor”

Adrian Szabo spune că nu putea refuza oferta, mai ales că FC Brașov traversează cel mai greu moment. „Trebuie să recunoaștem ca aceasta este poate cea mai grea perioada prin care trece FC Brașov. Văzând că foarte multă lume și dorește salvarea clubului, ce răspuns puteam să dau atunci când mi s-a făcut propunerea din partea lui Gheorghe Popa? Nelăsându-l singur nici pe Stere singur în această muncă de antrenor care este foarte grea, nu cred că am procedat greșit acceptând propunerea. Împreună cu ceilalalți colegi din staff trebuie să continuăm ceea ce s-a făcut bine în această perioadă de pregătire, să remediem ce s-a făcut greșit și să readucem speranțele în inimele celor care iubesc această echipa. Nu am stabilit încă formula în care vom sta pe bancă, dar vrea să vă spun foarte clar ca Stere este antrenorul principal”, a precizat Szabo, citat de Monitorul Expres.

Naghi: „Una e să ai talent și alta e să joci fotbal”

La rândul său, Ioan Naghi spune că sunt multe probleme în acest moment la FC Brașov. „Mă bucur că am revenit după câțiva ani la echipa la care am jucat și antrenat atâția ani. Încercăm să facem ca lucrurile să meargă cât mai bine posibil. Sunt multe probleme, important este să le rezolvăm, iar echipa să-și îndeplinească obiectivul. Din ce am văzut în ultimele jocuri, am observat că sunt cam mulți jucători care joacă pentru ei și nu e bine. Una e să ai talent și alta e să joci fotbal. Dacă vrem să avem rezultate, cu toții trebuie să tragem la aceeași barcă”, a precizat Ioan Naghi.

Antrenorul Mihai Stere este convins că va lucra fără probleme cu Adrian Szabo, cât și Ioan Naghi. „Le mulțumesc lui Adi Szabo și lui Ioan Naghi pentru ca au dorit să vină lângă mine. Vom lucra în echipă, cu siguranță cei doi antrenori mă vor ajuta enorm de mult. Avem nevoie de cel puțin patru jucători. Pe lista noastră sunt jucători de valoare care se pot integra rapid în echipă. Obiectivul nu este schimbat, împreună cu colegii mei vom încerca să readucem FC Brașov în Liga 1″, a declarat Stere.

În cursul zilei de astăzi, oficialii lui FC Brașov îi vor legitima pe Florin Iacob, Bruno Madeira și Marian Marin. În schimb, transferul lui Bogdan Șandru de la Pandurii a picat din cauza pretențiilor jucătorului.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 22 Feb. 2016, 12:45 Seria 2
Pe aceeași temă