Doctorul de la FC Brașov a fost numit președinte interimar în Consiliului de Administrație. Neculaie își cedează acțiunile

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 13:28 Seria 2
Doctorul de la FC Brașov a fost numit președinte interimar în Consiliului de Administrație.** Neculaie își cedează acțiunile

UPDATE: Lucrurile încep să se miște la FC Brașov. După numirea medicului Gheorghe Popa în funcția de președinte interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov, acesta a ajuns la un acord cu Alexandru Neculaie, fiul patronului Ioan Neculaie, pentru cedarea acțiunilor pe care acesta le deține la gruparea brașoveană.

„Am ajuns la o înțelegere cu Alexandru Neculaie pentru cedarea celor 75 la sută din acțiunile pe care acesta le deține de la FC Brașov pentru ca clubul să-și poată desfăsura activitatea în condiții cât mai bune”, a declarat Gheorghe Popa pentru Monitorul Expres.


 

Medicul echipei FC Brașov și totodată reprezentantul grupului de investitori italieni interesați de preluarea clubului ce activează în Liga 2, Gheorghe Popa, a fost prezentat astăzi, 19 februarie, în cadrul unei conferințe de presă organizate la stadionul Tineretului, ca președinte interimar al Consiliului de Administrație al FC Brașov.

„Îndepând de astăzi, Gheorghe Popa este președintele interimar al CA al FC Brașov și va prelua toate prerogativele acestei funcții. Eu voi rămâne în continuare în cadrul clubului ca director general. E foarte important ca toți oamenii care iubesc această echipă să ajute în acest moment clubul. Dacă investitorii care doresc preluarea clubului vor dori să numească alte persoane în conducerea clubului, nu va fi nicio problemă, pentru că așa cum am ajutat echipa în ultimii ani, o voi face și în continuare. Acest club nu are voie sa moară. Doctorul Popa mi-a spus că FC Brașov nu mai este sub sceptrul falimentului, pentru că sunt modalități prin care se poate rezolva situația până la termenul din 6 aprilie”, a declarat Vasile Dochița, directorul general al FC Brașov.

Un nou plan de reorganizare, un nou administrator….

La rândul său, Gheorghe Popa și-a prezentat planurile de salvare a clubului, spune că FC Brașov va evita falimentul, că de luni italienii vor deschide robinetul cu bani, că vor mai veni doi-trei jucători, iar obiectivul rămâne promovarea. „De mic copil am fost alături de FC Brașov. Am copilarit aici, lângă stadion, era o plăcere să văd meciurile unei mari echipe, cu 20.000 de oameni în tribune. Mă bucur ca mi-am adus un mic aport la salvarea de moment la clubului. Important este să salvam această echipa care trebuie să-și ocupe locul care merită, adică unul fruntaș în Liga 1. Am preluat prerogativele președintelui CA de Administrație. Nu sunt președinte clubului, pentru că sunt o serie de acte care în acest moment nu întrunesc toate condițiile legale. În primul rând voi fi medicul echipei. Joi am avut o discuție cu cei din conducerea Admistrației Financiare, iar ei s-au declarat extrem de nemulțumiți de întocmirea planului de reorganizare al clubului pentru că ei se consideră defavorizați. Sumele care trebuiesc încasate de Finanțe în acel plan ar fi ultimele plătite de club. Ei sunt nemulțumiți de acest aspect și doresc întocmirea unui alt plan de reorganizare și vor face toate dilegențele necesare pentru acest lucru. Asta însemană un nou termen după cel din 6 aprilie, pentru întocmirea noului de reorganizare. În acest moment, șansele ca judecătorul să declare falimentul pe 6 aprilie sunt zero. Acest însemană că spectrul falimentului la FC Brașov dispare pentru un termen destul de lung. M-au sunat o mulțime de oameni în ultimele zile care doresc să ajute clubul. Am promisiune fermă a grupului de investitori că vor trimite o sumă de bani, acum rămâne să stabilim forma legală prin care firma italiană poate vira banii în conturile clubului. Am avut o ședință cu jucătorii și eu sper că au înțeles situația. Pentru întocmirea unui nou plan de reorganizare cred că va fi numit un nou administrator judiciar. Nu cred că va mai rămâne Gheorghe Alexandru-Cosmin. Sper să mai aducem trei-patru jucatori de valoare, care să acopere posturile deficitare, pot fi și din Serie B. Obiectul clubului este promovarea în Liga 1. O cifră orientativă care ar putea fi pusă la dispoziția clubului pentru continuarea activitații și îndeplinirea obiectivului ar fi circa 500.000 de euro”, a declarat, citat de Monitorul Expres, Gheorghe Popa.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: mytex.ro

Marius ANGHEL 19 Feb. 2016, 13:28 Seria 2
Pe aceeași temă