Salvați de partid?

14 Jun. 2009, 11:44 Seria 2

„U” Cluj s-a salvat de la retrogadare după succesul de ieri cu Mechel Câmpia Turzii, scor 3-0, dar și după ce ACU s-a împiedicat acasă de FC Bihor, scor 1-1.

 

Totuși, dincolo de luptele care s-au dat pe cele două stadioane se mai ascunde ceva.  În Arad se vorbește de faptul că s-ar fi dorit retrogradarea lui ACU, în joc intrând și unele directive politice, de nuanță portocalie. Astfel, PDL Cluj a intervenit pentru „U”  și solicitat ajutorul  PDL Arad, care a transmis mesajul mai departe rectorului Universității „Vasile Goldiș” (n.r. – sponsorul ACU-ului), Aurel Ardelean, membru marcant PDL. Interesant este faptul că de retrogradarea celor de la ACU nu va beneficia doar Universitatea Cluj. An de an, Universitatea „Vasile Goldiș” direcționeată 500.000 de euro pentru fotbal. Cum ACU a retrogradat, mare parte din bani – 350.000 de euro – vor ajunge la UTA, o echipă care se confruntă de câțiva ani cu probleme financiare. Restul, de 150.000 de euro vor merge către ACU, iar oficialitățile locale vor să transforme formația condusă de Geta Onu într-un satelit al „Bătrânei Doamne”.
 

 

Geta Onu își acuză jucătorii de blat!
 

 

Președintele celor de la ACU, Geta Onu, s-a simțit extrem de rău pe tot parcursul zilei de ieri. A venit la stadion de dimineață, era palidă și nu a dorit să vorbească cu nimeni. Totuși, după ce și-a văzut echipa trimisă în Liga a III-a, Geta Onu a răbufnit:

 

„Am auzit și eu că s-ar fi dorit retrogradarea noastră pe linie politică. Mie nu mi-a propus nimeni așa ceva, dar dacă cei de la Cluj au făcut asta ar trebui să le fie rușine. Pe mine mă doare că patru dintre jucătorii mei, în frunte cu Cristian Luca, au jucat suspect de slab. Nu se poate să îți bați joc de munca unei întregi echipe, așa cum au făcut ei”.
 

 

Articol scris de Daniel BERAR
 

14 Jun. 2009, 11:44 Seria 2
Pe aceeași temă