Sabău: „Ne dorim un rezultat bun, dar nici o înfrângere nu ar fi un dezastru”

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 14:30 Seria 2

Prima etapă din acest an a seriei a II-a a ligii secunde de fotbal programează partida dintre CS U Craiova și ASA Târgu-Mureș. Aceasta se va disputa pe stadionul „Ion Oblemenco”, sâmbătă, 1 martide, de la ora 17.00 și este considerată de mulți un veritabil derby.

Interesul manifestat de acest joc îl dă în oarecare măsură și evenimentele înregistrate la finalul partidei din tur, care au dat naștere multor comentarii și orgolii rănite. În etapa a IV-a din tur, craiovenii au deschis scorul în minutul 67, prin Daniel Oprița, mureșenii evoluând din minutul 23 fără căpitanul Szilagyi, eliminat de centralul Istvan Kovacs. Izvoranu a văzut și el roșu în minutele de prelungire, când gazdele au primit un penalty, transformat de Bumba.

Disputa nu s-a încheiat aici, deoarece la final cele două echipe s-au încăierat pe drumul spre vestiare și au mai primit cartonașe roșii Cioinac de la gazde și Pleșan din tabăra craioveană. Posibilele polițe de plătit au fost ulterior uitate, după afirmațiile „protagoniștilor”. Între timp, echipa din Bănie s-a desprins în fruntea clasamentului, unde au șase puncte în fața mureșenilor, care conduc însă în cel neoficial pentru play-off.

Sabău: „Avem calitate, să văd că jucăm ceea ce trebuie”

Partida nu poate fi considerată nici pe departe una crucială, dar totuși, foarte importantă. CS U se află la două puncte în urma ASA în acest clasament, care poate fi bulversat serios în cazul în care s-ar schimba componența sextetului care va alcătui grupul pentru play-off.

„Ne așteaptă un joc foarte important, între cele mai valoroase echipe ale seriei, cum sunt apreciate de mulți. Chiar dacă mai pot apărea și altele, cum ar fi Bistrița, Vâlcea, sau Reșița, consider la rândul meu că acestea sunt cele mai valoroase în momentul de față. Ambele sunt echipe care și-au fixat ca obiectiv promovarea. Noi, nu doar că ne-am stabilit acest obiectiv, dar consider că avem toate motivele să credem în îndeplinirea lui. În tur eram cam pesimist și nu aveam încredere, deoarece nu te poți baza doar pe voință și muncă, fără să ai calitate. Acum consider că avem și jucători de calitate, jucători cu experiență și șansele sunt foarte mari pentru ca obiectivul propus să fie atins”, a firmat înaintea plecării spre Craiova antrenorul ASA, Ioan Ovidiu Sabău.

Acesta a adăugat că jocul, deși foarte important, nu este decisiv și nu l-ar dezamăgi foarte mult un eventual eșec, în cazul în care echipa va juca ceea ce își dorește el. „Noi, din păcate suferim în oarecare măsură la capitolul omegenitate. Mulți jucători au venit târziu și nu se cunosc foarte bine, iar una din preocupările mele a fost ca aceștia să nu se accidenteze până ajung la același nivel de pregătire. Este un atuu în favoarea craiovenilor, dar nu unul decisiv și sper ca jucătorii mei să-și arate valoarea în continuare. Ne dorim un rezultat bun, dar nici o înfrângere nu ar fi un dezastru. Important este să văd că am echipă, să practicăm un joc bun, să văd că jucătorii se dăruiesc și își doresc să joace și o fac cu sufletul”, a adăugat Sabău.

Alte nume noi în lot

Înaintea reluării campionatului, lotul ASA a fost completat cu alți jucători noi. Doi dintre aceștia au fost prezentați de către directorul general, Daniel Stanciu. Aceștia sunt Florin Bejan și Cosmin Băcilă. Primul a trecut pe la Steaua și vine de la Viitorul Constanța, iar al doilea de la Pandurii Târgu Jiu, cu care și-a reziliat constractul.

„Băcilă cred că nu are nevoie de prezentare, are aproape 200 de meciuri în Liga I și cred că poate să ne ajute mult pentru a ne îndeplini obiectivul, iar pe Bejan în consider un fundaș central de mare viitor, care cred că, alături de Gugu va deveni un stâlp al apărării noastre”, au fost cuvintele cu care i-a prezentat Daniel Stanciu.

Cei doi nu vor face însă parte din lotul care se deplasează la Craiova, fiind abia sosiți. Au fost anunțați oficial și ceilalți noi sosiți, cum sunt Amauri, sau portarul Fejer, care au evoluat deja în amicale. Amauri nu are încă drept de joc, deoarece îi este așteptată cartea verde.

Despre jocul de sâmbătă, Stanciu a susținut aceleași idei ca ale tehnicianului. „Este un meci important, dar nu chiar atât de important pe cât susțin unii. Craiova are avantajul omogenității, a terenului propriu, dar nu este chiar atât de important acest rezultat, mă interesează clasamentul care se va întocmi la final, înainte de play-off. Locul întâi la final sau doi este același lucru. Ar fi absurd să spunem că ne batem cu Craiova și să treacă alții pe lângă noi”, a precizat Stanciu.

Fostul jucător al Pandurilor, după ce a lipsit câteva luni în urma accidentării în meciul cu Steaua, vine la Târgu-Mureș doritor să revină în Liga I. „Mă bucur că am venit la o echipă care își dorește promovarea, deoarece și eu îmi doresc să redevin jucătorul care am fost. Abia am sosit, dar mi-a plăcut foarte mult ce am văzut aici. O bază foarte frumoasă, conducere, antrenor și jucători de Liga I, ar fi păcat să nu reușim promovarea. Mai rămâne să încerc să nu dezamăgesc pe nimeni și voi face totul în acest sens”, a declarat noul jucător.

Articol scris de Mihai Vereș

Marius ANGHEL 28 Feb. 2014, 14:30 Seria 2
Pe aceeași temă