„S-a greșit doar la fazele fixe, ne vom pune la punct”

20 Feb. 2012, 15:59 Seria 2

UTA a încheiat cantonamentul din Turcia, unul în care din cinci partide amicale disputate, nu a reușit să câștige niciunul. Însă, utiștii au avut destule momente de joc pe faza de construcție, rezultatele negative născându-se din erorile defensive ale „alb-roșiilor”. La fel ca în turul campionatului, Roli Nagy și Dan Stupar au mizat pe postul de fundaș dreapta pe Ionuț Bălan și Calvin Aly Tombaye, cu mențiunea că ultimul a bifat mai multe minute în stagiul de pregătire din Antalya.

– Calvin, sunteți îngrijorați că nu ați câștigat niciun meci amical în Turcia?
– Ne-am fi dorit și noi rezultate mai bune, dar important este ce vom face în partidele din campionat, când se joacă pe puncte. De asemenea, e foarte bine că niciunul dintre noi nu s-a accidentat serios în cadrul acestui turneu de pregătire și am putut profita la maxim de antrenamentele pe terenuri bune.

– S-au integrat jucătorii noi veniți la echipă?
– Avem 22 de zile împreună în cantonamentele de la Moneasa și Antalya și am început să ne cunoaștem din ce în ce mai bine, să formăm trasee de joc. Toți jucătorii care au sosit în această iarnă au adus un plus la echipă și sunt convins că ne vor ajuta în retur.

– Oarecum surprinzător, la amicalele din Antalya s-a greșit în defensivă, acolo unde a apărut doar un singur jucător și fisurile nu ar fi trebuit să apară…
– S-a greșit doar la fazele fixe, dar în această ultimă săptămână am lucrat mai mult la acest capitol și, până vom începe campionatul, ne vom pune la punct. Sunt sigur de asta.

– Este bine că s-a amânat startul returului?
– Personal, mi-aș fi dorit să începem cât mai repede, dar, dacă nu ne lasă vremea, asta e. Nu putem juca pe terenuri înghețate.

– Reveniți acasă, unde zăpada acoperă suprafețele de joc….
– Noi ne-am mai dori să stăm, dar nu depinde de noi asta. Oricum, este foarte bine că am reușit să venim în Antalya, unde am lucrat mult la relațiile de joc.

– Crezi că odată cu posibila revenire a lui Țucudean la UTA s-ar rezolva și problemele ofensive?
Este un jucător de valoare, dar nu cred că mai pleacă de la Dinamo, deoarece Liviu Ganea a plecat la Vaslui. Altfel, cine nu și-ar dori să joace din nou cu George, un atacant foarte bun și un băiat de mare caracter?

Sursa: Sport Arad

20 Feb. 2012, 15:59 Seria 2
Pe aceeași temă