Rufă spune că nu avea altă soluție decât plecarea din Zăvoi: „Ajunsesem într-un punct mort”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 15:55 Seria 2
Rufă spune că nu avea altă soluție decât plecarea din Zăvoi:**

Fostul patron din Zăvoi, Cătălin Rufă, tine pumnii CSM-ului în tentativa sa de a intra în Liga I, însă după derbyul direct de sâmbătă!

Cătălin Rufă a ales să plece în vară la Reșița, după ce a făcut „rocada” de cluburi cu Dan Nițu. În sezonul trecut, derbyul local CSM-Damila a împărțit județul în două, echipa condusă de Rufă câștigând ambele partide și stopând drumul măciucanilor spre promovare.

„În meciul retur, la Vâlcea era în joc promovarea, acum nu mai este o miză mare, nu se decide nimic, fiecare echipă vrea să arate că este mai bună.  Statistic a câștigat CSM, practic a învins echipa mea, actuala Metalul Reșița. Eu nu mai am niciun orgoliu cu domnul Nițu, dar jucătorii mei, care au evoluat atâția ani la Vâlcea vor să arate că sunt mai buni. Sper să iasă un spectacol de calitate, să vină mulți spectatori, mă aștept la 5-6 mii de oameni, sunt convins că vor veni multe persoane și din București, pentru că jocul naște un interes deosebit. Avem șansa a doua, CSM este favorită, joacă acasă, are un antrenor foarte bun, care nu a pierdut niciun joc pe teren propriu, asta spune multe. Cred că acum este presiune și pe Niculescu și jucătorii lui vor lupta pentru el, noi suntem în grafic” a spus Cătălin Rufă.

Patronul unui service auto în Capitală, Cătălin Rufă și-a dat în sfârșit seama care era varianta ideală, cea pe care a refuzat-o constant. „După ce l-am cunoscut mai bine pe domnul Nițu, am rămas prieteni buni, acum cred că puteam face împreună o echipă bună, care să se lupte la promovare. Sunt de apreciat eforturile domnului Nițu, cred că autoritățile locale ar trebui să îl ajute mult mai mult, măcar la nivelul la care sunt eu sprijinit la Reșița! Dânsul își dorește promovarea, dar nu promovezi când vrei, ci când vrea Dumnezeu. Mi-aș dori să promovăm amândouă, Reșița și Vâlcea, dar va fi greu. Vâlcea a rămas în sufletul meu, au fost trei ani frumoși, acolo am învățat fotbal, îmi doresc ca CSM să intre în Liga I, nu o spun din complezență”.

Rufă spune că nu era altă soluție afară de plecarea din Zăvoi. „Regret că a trebuit să plec de la Vâlcea la Reșița,  dar ajunsesem într-un punct mort, nu se mai putea continua. A fost varianta cea mai bună pentru toată lumea. Am construit cu răbdare o echipă frumoasă, tânără, pe principiile mele, care în timp au dat roade”.

Cum se cunoaște, în vară, Dan Nițu și Cătălin Rufă au făcut schimb de cluburi. Cătălin Rufă a preluat Damila și a dus-o la Reșița, acolo unde a înființat Metalul. În schimb, Dan Nițu a preluat CSM-ul, dar a preluat datoriile lăsate în urmă de Cătălin Rufă și care depășesc cu mult 200 mii euro.

Derbul orgoliilor vâlcene, CSM-Metalul Reșița se va disputa sâmbătă, în Zăvoi, cu începere de la ora 11.00. 

Articol scris de Adi Georgescu

Marius ANGHEL 16 Oct. 2013, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă