Rufă s-a săturat: „Am pariat pe niște cai morți. Sunt cazuri de penitenciar, niște râși, au aere de vedete”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 13:20 Seria 2
Rufă s-a săturat:**

După figurația pe care echipa sa a făcut-o în ultima rundă, când a pierdut la CS Mioveni, scor 2-0, Cătălin Rufă recunoaște că a ajuns la capătul răbdării. Acesta susține că s-a înșelat amarnic în vară, deoarece a avut încredere oarbă că jucătorii săi au valoarea necesară pentru a evolua în liga secundă.

După eșecul cu formația argeșeană, acționarul majoritar al CSM-ului a hotărât că este nevoie de o reformă totală, prin care să scoată din subteran fotbalul vâlcean. „Suporterii nu au de ce să mă înjure pe mine. Poate că singura mea vină este aceea că, în vară, am pariat pe niște cai morți. Am avut încredere că anumiți jucători pot face o figură frumoasă în campionat. Le-am oferit șansa de a arăta că au valoare, dar degeaba. M-am săturat să mă înjure lumea pentru că ei nu pot lega două pase. Nu vreau să dau deocamdată numele celor care vor fi puși pe liber, dar se știu cei vizați. O să vedeți ce mari jucători sunt aceia care vor pleca în iarnă. Au pretenții de te doare capul, dar nu vor face tușa. Nu vor găsi nicio echipă de Liga a II-a care să-i transfere. Ei nu înțeleg că, atunci când refuză să joace, atitudinea lor va ajunge la urechile altor oameni din țară și nu vor mai trezi niciun interes. Ei și-o fac cu mâna lor”, a spus Rufă.

„Jackie” Nicolae a fost exclus din lotul CSM-ului, Pârvu și Văduva – sancționați

Pentru „atitudinea sfidătoare” pe care a avut-o în partida cu CS Mioveni, conducerea tehnică de la CSM a luat decizia de a-l exclude din lot pe mijlocașul Jackie Nicolae. De asemenea, Pârvu și Văduva au fost sancționați, urmând ca, la a doua abatere, cei doi să fie pedepsiți aspru. „Dacă vă aduceți aminte, Nelu Nicolae a fost considerat speranța Universității Craiova, datorită calităților sale extraordinare, însă nu mai are chef deloc de fotbal. La 16 ani, Văduva era unul dintre cei mai valoroși jucători ai României, la categoria sa de vârstă, dar, degeaba, pentru că a devenit un mofturos și nu mai joacă nimic. Acum, Pârvu și Văduva sunt cazuri de penitenciar, niște râși. În ziua în care le-am dat să mănânce doar pilaf cu varză, am vrut să-i atenționez în legătură cu evoluția lor sub așteptări. Bineînțeles, n-am reușit nimic, pentru că ei au aere de vedete”, a precizat Cătălin Rufă.

„Jucătorii mei câștigă 30 de milioane pe lună, să vedem cine le va mai da atâția bani”

Cătălin Rufă și-a cerut scuze față de suporterii CSM-ului pentru greșeala pe care a făcut-o în vară, când a refuzat să aducă jucători valoroși, tocmai pentru a le da o șansă „municipalilor”, să demonstreze că sunt capabili să facă față în Liga a II-a. „M-am înșelat o dată, dar a doua oară nu mă mai frig. Îi las să plece cu cea mai mare plăcere pe aceia care cred că sunt mari fotbaliști. O să vedem noi pe unde o să joace. E clar. Nu mai putem nega. La unii dintre ei este vorba de lipsă de valoare. Deja am discutat cu 5-6 jucători noi, care mi-au promis că vor semna cu CSM în pauza competițională. Printre ei se numără Florinel Sandu și Duru. Decât să le dau 30 de milioane unora de la CSM care fac doar act de prezență, prefer să mai pun 15 milioane și să aduc pe cineva care să-și dea viața pe teren. Vă aduceți aminte că m-am certat și cu Alin Artimon, pentru că el îmi spunea că este nevoie de jucători, iar eu refuzam să aduc transferuri. Vroiam să le dau o șansă celor pe care îi avem, dar ei nu pot să ajungă nici măcar la poartă adversă”, a completat acționarul majoritar din Zăvoi.

Rufă explică și de ce a ajuns să taie în carne: „Vă vine să credeți că, după meciul cu CS Mioveni, anumiți fotbaliști făceau caterincă de cât de penibili au jucat?”

Cătălin Rufă ne-a dezvăluit și „un episod jenant” din culisele CSM-ului. Potrivit omului de afaceri, câțiva jucători de-ai săi făceau caterincă după meciul cu CS Mioveni, pierdut cu scorul de 2-0. „Am turbat când am aflat asta. Nu credeam că poate fi adevărat. Acești indivizi aduc grave prejudicii de imagine clubului, pentru că păcălesc fotbalul și strigă cât îi țin plămânii după bani. Vor doar să-și ia salariile și atât. Gata cu caterinca. Nu voi mai accepta niciodată să dau bani cuiva care face mișto de cei care conduc clubul”, a tunat Rufă.

Tudor și Bucuroaia rămân în Zăvoi, „chiar dacă nu mai aduc niciun punct până în iarnă”

Cătălin Rufă intenționează să colaboreze pe toata durata acestui sezon cu antrenorii Laurențiu Tudor și Sorin Bucuroaia, chiar dacă cei doi nu vor reuși să câștige niciun punct până la sfârșitul acestui tur. „Au Tudor și Bucuroiaia vreo vină pentru ceea ce se întâmplă? Nu vedeți, pentru jucători, niciun antrenor nu e bun. Artimon nu a fost bun, nici Schumacher n-a mers, iar pe Șerbănică l-au dat afarp. Pe cine vor ei să aduc? Jucătorii vor să facă ce vor ei, iar eu, în schimb, să-i plătesc și să le mulțumesc pentru că sunt niște nerecunoscători”, a afirmat Rufă.

Sursa: Arena vâlceană

Marius ANGHEL 02 Nov. 2012, 13:20 Seria 2
Pe aceeași temă