Romulus Buia: „Devin foarte grele aceste calcule de evitare a retrogradării”

04 May. 2012, 15:33 Seria 2
Romulus Buia:**

Meci dificil îi așteaptă pe elevii lui Romulus Buia și Ciprian Dorobanțu sâmbătă, în etapa 24 a Ligii a doua de fotbal. Gazdele de la FC Maramureș Universitar Baia Mare au nevoie acută de puncte, dat fiind că de trei etape merg din înfrângere în înfrângere, iar problema de salvare de la retrogradare nu este tocmai soluționare. Oaspeții de la Gaz Metan Severin sunt angrenati in cursa pentru locul 3, iar pasii gresiti nu sunt un lux pe care sa si-l poata permite. Si chiar daca in acest meci tehnicienii baimareni vor trebui sa improvizeze in atac din cauza absentelor din lot, speranta tuturor de la FCMU este ca in aceasta etapa baimarenii sa inscrie si sa aduca trei puncte echipei.

In etapa 25 a Ligii a doua, seria Vest, FC Maramures Universitar Baia Mare intalneste echipa Gaz Metan Severin sambata, de la ora 11.00, pe stadionul „Viorel Mateianu”. Baimarenii abordeaza acest joc dupa trei infrangeri, nemaireusind sa ia vreun punct din 13 aprilie. In etapa precedenta, FCMU a pierdut la Unirea Alba Iulia, cu 1-0. Baimarenii au 25 de puncte si sunt pe lcoul 12 in clasament.

„Venim dupa trei infrangeri, cauzate si de multe accidentari cartonase rosii si chiar si nesansa. La Alba Iulia am avut ocazie si singur cu portarul, de doua ori am dat in bara, daca inscriam in prima repriza cred ca veneam cu toate cele trei puncte acasa”, a declarat Romulus Buia.

Gaz Metan Severin a facut egal la 0 in etapa precedenta pe propriul teren, in compania UTA Arad. Adversarii de sambata ai baimarenilor ocupa locul 4 in clasament, avand 41 de puncte.

„Ne asteapta un meci foarte greu, cu o echipa care joaca foarte bine si trage pentru locul 3. Va fi un meci dificil. Noi tratam fiecare meci foarte serios, pacat ca nu obtinem si puncte. Speram sa facem un meci foarte bun, ca si cel cu Alro sau chiar ca si cel cu Timisoara, cand, insa, am jucat in opt oameni si n-am putut obtine nici macar un punct. Au mai facut ceva schimbari, au schimbat si antrenorul. Au o echipa foarte buna, cel putin acasa joaca foarte bine. Speram sa prindem noi un joc bun, sa ne aparam, iar daca vom inscrie va fi si mai bine pentru ca orice punct este important pentru noi, orice meci. Devin foarte grele aceste calcule de evitare a retrogradarii pentru ca n-am reusit sa mai obtinem niciun punct de ceva timp. Nu trebuie sa ne bazam pe meciul cu Deva de acasa, trebuie de acum sa incepem sa luam puncte”, a mentionat antrenorul FCMU.

„Va fi un meci greu, insa ne dorim sa scoatem un rezultat bun. Sa nu pierdem pentru ca orice punct in lupta pentru evitarea retrogradarii conteaza. Speram sa punem capat si seriei mai negre a ultimelor meciuri. Cunosc cativa jucatori de la ei, vor veni sa castige, si-au anuntat deja dorintele, nu vin sa scoata egal in Baia Mare. Dar si noi vrem sa castigam. Mizam pe dorinta noastra de a castiga puncte, pe ambitie, pe daruire si speram sa reusim”, a spus Marian Tanasa.

Gego, Dragos si Filip vor lipsi in meciul de sambata.

In tur, scorul a fost de 3-2 pentru Gaz Metan Severin. Atunci, golurile baimarenilor au fost reusite de Alexandru Gego si Alin Bota.

Sursa: eMaramureș

04 May. 2012, 15:33 Seria 2
Pe aceeași temă