Rezultatele din Liga 2 sunt decise în afara terenului

28 Oct. 2008, 08:50 Seria 2
Rezultatele din Liga 2 sunt decise în afara terenului

Eșalonul secund pare să fi intrat în zodia rezultatelor dubioase.

Semnalul de alarmă nu a fost tras de presă, ci de finanțatorul uneia dintre echipele ce activează în Seria a II-a. Georgică Cornu, patronul celor de la CFR Timișoara, crede că cel puțin patru dintre rezultatele echipei sale au fost decise nu pe teren, ci de interesele personale ale jucătorilor săi, amatori de pariuri sportive.

Povestea a început în urmă cu două săptămâni, după meciul cu Internațional Curtea de Argeș, pierdut de bănățeni cu un incredibil 3-4. Un rezultat cu atât mai neverosimil cu cât gazdele erau neînvinse după primele opt etape scurse până în acel moment și nu încasaseră nici măcar un gol în partidele jucate pe Bega. „Cred că, dacă am fi dat noi 10 goluri, Internațional ar fi înscris de 11 ori”, a răbufnit patronul echipei, care a aflat ulterior că unele case de pariuri ar fi blocat partida înaintea căreia victoria echipei oaspete avea cota 7!

Cote generoase la victorii-surpriză

A venit, etapa următoare, o victorie bănățeană în deplasare, 2-1 cu Liberty, la Salonta, un teren extrem de incomod pentru echipele vizitatatoare, după care un nou rezultat cel puțin dubios. Sâmbătă, la Timișoara, „feroviarii“ primeau replica penultimei clasate, ACU, iar un succes, altfel previzibil, corelat cu jocul rezultatelor, putea urca CFR-ul în fotoliul de lider. Ei bine, nu a fost să fie… Arădenii, a căror cotă la victorie era, coincidență sau nu, 7, s-au impus cu 2-1, făcându-l pe finanțatorul Cornu să explodeze, pur și simplu.

„L-am dat afară pentru că juca la pariuri!“

Săptămâna trecută, un alt eveniment a întărit putreziciunea instalată în eșalonul secund, cel puțin în Seria a II-a. Florin Chivulete, fost arbitru FIFA, până de curând consilier al lui Gheorghe Zotic, patronul celor de la FC Târgoviște, a fost concediat de către acesta. „Da, domnule, l-am dat afară. Profesional, nu i-am reproșat nimic, însă aveam informații, de fapt dovezi, că joacă la pariuri pe rezultatele echipei mele. Dacă sunt pe acest loc (n.r. – locul 17 în seria a II-a), i se datorează și lui într-o mare măsură”, ne-a declarat Zotic. „Eu știu cât de greu se câștigă banii și nu accept ca alții să-și bată joc de investiția mea. Vreau să fac performanță pe teren, nu să câștig necinstit în afara lui. Știu că și jucătorii mei practică pariurile sportive, le-am interzis acest lucru, dar, legal, nu știu ce se poate face”, a spus Zotic, care a încheiat: „Am avut propuneri din partea altor cluburi, să încheiem meciuri cu rezultate dinainte stabilite, dar le-am refuzat cu tărie”.

1 milion de euro s-au jucat la o casă de pariuri din Serbia pe victoria lui Internațional la Timișoara

28 Oct. 2008, 08:50 Seria 2
Pe aceeași temă