Revelația de la FC Brașov a fost în vară la un pas să fie împrumutat în Liga 3. „Șansa mi-a surâs”. Acum e în atenția lui Dinamo

Marius ANGHEL 23 Dec. 2015, 11:58 Seria 2
  • Puștiul minune al Brașovului, Vlad Olteanu, a fost la un pas să fie împrumutat în vară în Liga a 3-a, la Sfântu Gheorghe, doar accidentarea lui Mareș făcând ca mijlocașul să fie păstrat în lotul „stegarilor”.
  • „Așa a fost să fie, eu mă bucur că șansa mi-a surâs și am fost păstrat în lotul lui FC Brașov”, spune Olteanu.


În viața de fotbalist, pe lângă talent și multă muncă, ai nevoie și de șansă. Chiar dacă are doar 19 ani, Vlad Olteanu (foto) este revelația sezonului, asta deși în vara trecută nimeni nu-l băga în seamă, iar jucătorul se putea pierde în anonimatul eșalonului trei. Pe scurt, Olteanu a făcut pregătirea de vară cu FC Brașov, dar cu o săptămână înainte de startul sezonului a fost sunat de cei de la Sfântu Gheorghe să se prezinte la antrenamente. Neînțelegând situația, „Olti” a mers la sediul clubului pentru o discuție cu oficialii lui FC Brașov, iar aceștia i-au comunicat că ar fi bine să joace până în iarnă la gruparea din Sfântu Gheorghe, asta pentru a avea jocuri în picioare.

„Șansa mi-a surâs”

Olteanu s-a conformat, a făcut și două antrenamente cu echipa covăsneană, dar cu trei zile înaintea debutului sezonului situația fotbalistului s-a schimbat radical, pentru că a fost sunat de șefii lui FC Brașov să se prezinte la antrenamente. Mareș, jucătorul împrumutat de la Petrolul, se accidentase, astfel că, în criză de timp și de soluții, cei de FC Brașov l-au chemat înapoi. „Au fost ceva probleme în vară când am fost nevoit să plec la Sfântu Gheorghe unde am și făcut câteva antrenamente. Cu trei zile înainte să înceapă campionatul am fost chemat înapoi, pentru că se accidentase Mareș. Așa a fost să fie, mă bucur că șansa mi-a surâs și am fost păstrat în lotul lui FC Brașov”, spune Vlad Olteanu.

„Szabo mi-a dat șansa să joc la FC Brașov”

Vlad a început sezonul din postura de rezervă. A intrat în echipa de bază în meciul cu Chindia Târgoviște din etapa a 5-a și de atunci a fost titular indiscutabil, iar în meciul cu FC Bihor a primit banderola de căpitan al echipei. Fiind un jucător polivalent, Olteanu poate juca fundaș sau mijlocaș stânga, dar și mijlocaș central.

Evoluțiile bune din acest sezon au atras atenția mai mulor echipe din Liga 1, iar antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a recunoscut interesul pentru tânărul jucător brașovean. „A fost un sezon foarte greu, cu meciuri jucate din trei în trei zile. Începutul a fost mai greu pentru că echipa nu era sudată, dar încet, încet jocul s-a reglat și echipa a început să joace. Păcat de acel eșec cu Chindia Târgoviște, care ne-a stricat vacanța de iarnă. Antrenorul Adrian Szabo mi-a dat șansa să joc la FC Brașov, am prins încredere, astfel că vreau să-i răsplătesc încrederea acordată prin evoluții cât mai bune. De oferte de la alte echipe eu nu știu nimic. Sunt jucătorul lui FC Brașov și voi da totul pentru această echipă”, a precizat Olteanu, care are două goluri marcate în tricoul lui FC Brașov.

„Suporterii vor fi mândri de noi la final”

Locul 5 ocupat de FC Brașov la finalul lui 2015 este considerat de Vlad unul modest și în același timp nedemn pentru o echipă de talia Brașovului. „Cu o victorie în ultimul meci din acest an eram în grafic, așa am terminat pe locul 5, unul nedemn pentru o echipă cum este FC Brașov. Suporterii noștri trebuie să aibă încredere în noi și eu promit că la finalul sezonului vor avea toate motivele să fie mândri de noi”, a spus fotbalistul lui FC Brașov.

Premiant la fotbal și în vacanță

Aflat în vacanță la Brașov, Vlad a participat la Turneul memorial Ibrahim Dossey, pe care l-a și câștigat cu o echipă formată din jucători de la FC Brașov: Căucă, Boția, Moraru, David și Bogdan Rusu. „O mișcare în vacanță este binevenită pentru orice fotbalist. Voi avea și câteva zile de relaxare. De Crăciun voi merge la bunici la Bran, iar Revelionul îl voi face la Cluj, după care abia aștept să începem pregătirile pentru partea a doua a sezonului”, a declarat Vlad Olteanu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 23 Dec. 2015, 11:58 Seria 2
Pe aceeași temă