„Respirăm la aparate, sper totuși să ieșim din această comă indusă”. Președintele FC Bihor trage primele concluzii după numirea în această funcție

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 19:55 Seria 2

Au trecut 21 de zile de când FC Bihor are un nou președinte, în persoana lui Mircea Fodor, și clubul orădean este departe de a-și fi rezolva problemele financiare. În această perioadă s-a reușit achitarea unui salariu restant către jucători și antrenori, însă pentru a stinge cea mai importantă datorie care ar putea duce la dispariția clubului de tradiție din vestul țării nu s-a făcut nimic. Păsuit pe 10 februarie cu trei luni de Tribunalul Bihor, care a decis să amâne soluționarea cererilor depuse de mai mulți creditori în urma depășiri planului de insolvență, scăpând astfel, pe moment, de faliment pe FC Bihor, luna Mai va aduce noi situații delicare la echipa prezidată de Fodor. În cazul în care nu se vor găsi bani pentru achitarea datoriilor, clubul i-și va găsi sfârșitul.

Noul conducător, Mircea Fodor, fost jucător al echipei în anii ’80, antrenor principal la începutul anilor 2000, „secund” în anii 2008-2009 și președinte între anii 1996-1997, când „roș-albaștrii” retrogradau în premieră în liga a treia, a vorbit, intr-un interviu acordat site-ului Bihor Online, despre actuala situație de la FC Bihor, despre problemele de care se lovește și despre planurile de salvare de la faliment.

„Să răspund în termeni medicali, aș spune că deocamdată respirăm la aparate. Sper totuși să ieșim din această comă indusă. Este greu, lumea are o imagine de club unde s-au întâmplat multe în ultimii ani. Până nu se va schimba această percepție în rândul oamenilor de afaceri, va fi dificil. Sper că FC Bihor va exista în continuare. Mă întâlnesc cu oameni de afaceri, mă zbat să găsesc variante. Am niște promisiuni că vor veni lângă noi niște oameni potenți. Mi-aș dori să fie asociați, nu doar sponsori. Am speranțe că în această lună va intra și taxa de solidaritate pentru Claudiu Keșeru de la Al Gharafa. Dacă se întâmplă acest lucru, ar fi vorba de o sumă de până în 50.000 de euro cu care am putea plăti trei rate la insolvență și atunci sunt convins că am mai primi o păsuire de câteva luni.

Durerea mare e că nici nu este o sumă așa de mare pentru fotbal, fiind vorba de circa 400.000 de euro, când mă gândesc la ce datorii de milioane au Dinamo, Rapid, CFR Cluj, Brașovul, Ceahlăul, etc. E drept, sunt cluburi de Liga 1, dar și FC Bihor este un club cu tradiție și un brand în fotbalul românesc și nu ar trebui abandonat așa de ușor”, a spus, pentru bihon.ro, Fodor. Din februarie și până în prezent, FC Bihor nu a achitat nicio rată restantă la insolvență și păsuirea primită de la Tribunalul Bihor va expira la începutul lunii Mai, atunci când ar putea fi declarat falimetul, în caz că între timp nu se găsesc bani.

Mircea Fodor a mai dezvăluit că a purtat discuții și cu jurista șefă de la Consiliul Județean și a primit promisiunea că, până la finalul lunii aprilie, va încasa bani și de aici.

„Meciul cu Șoimii este ca o finală și suntem obligață să o câștigăm”

Președintele echipei orădene a vorbit și despre importanța meciului de vineri, de la ora 11:00, de pe teren propriu, cu Șoimii Pâncota, principala contracandidată la evitarea locului 4 din play-out-ul Seriei a II-a, poziție care duce la barajul de menținere în Liga 2. „Este un meci capital în economia clasamentului. Va fi ca o finală și suntem obligați să o câștigăm. Cu această ocazie fac un apel la publicul bihorean să vină vineri într-un număr cât mai mare, chiar dacă ora este cam nepotrivită. Cu cât suporterii vor fi mai mulți, încasările vor fi mai mari și implicit vor ajuta clubul”, a mai spus Fodor.

FC Bihor ocupă locul 3 în play-out-ul Seriei a II-a și are 17 puncte, cu unul mai mult față de Șoimii Pâncota, ultima clasată. În același clasament, CSM Râmnicu Vâlcea (locul 1 cu 27 de puncte) și FC Caransebeș (locul 2 cu 22 de puncte) nu par a mai avea emoții cu retrogradarea cu cinci etape rămase de disputat până la finalul sezonului.


„Jucătorii noștri sunt de apreciat în condițiile în care FC Bihor este caz social. Să nu îți iei salariul de patru luni și să îți faci datoria în continuare, e mai mult decât onorant. Îi apreciez pentru devotamentul arătat și ei și antrenorii. Eu sunt clar de partea lor”
Mircea Fodor, președinte FC Bihor

Marius ANGHEL 08 Apr. 2015, 19:55 Seria 2
Pe aceeași temă