Rednic monitorizează doi jucători de la FC Brașov: „Nu îmi place să vorbesc despre țintele noastre, imediat se licitează și crește prețul”

Marius ANGHEL 17 Nov. 2015, 12:28 Seria 2

Prezent la meciul de duminică dintre FC Brașov și FCM Baia Mare, antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a recunoscut că urmărește câțiva jucători de la cele două echipe. „Sunt mai mulți jucători tineri care ne interesează din Liga a 2-a. Noi avem un departament de scouting, iar în urma recomandărilor pe care le primesc, eu țin să-i văd la lucru pe jucătorii vizați. La meciul de la Brașov am fost pentru a vedea jucători tineri de la ambele echipe”, a spus Rednic pentru Monitorul Expres.

Deși inițial nu a dorit să dezvăluie numele jucătorilor, antrenorul lui Dinamo a recunoscut că în vizorul său se află portarul Bogdan Căucă (foto mic) și mijlocașul Vlad Olteanu. „Căucă și Olteanu sunt doi tineri jucători de perspectivă. Din păcate, la meciul cu FCM Baia Mare nu am putut să văd prea multe, pentru că Olteanu a fost eliminat, iar Căucă nu prea a avut ce apăra. După eliminarea lui Olteanu am vrut să plec de la stadion, dar Ioan Neculaie mi-a spus să mai rămân. Oricum, cei doi jucători vor fi monitorizați în continuare. Nu prea îmi place să vorbesc despre țintele noastre, pentru că imediat se licitează și crește prețul. Așa am văzut că s-a întâmplat cu Burlă de la UTA, iar acum aud că Steaua și alte echipe sunt interesate de el”, a precizat Mircea Rednic.

Au contract cu FC Brașov până în 2020

Bogdan Căucă și Vlad Olteanu sunt doi tineri jucători brașoveni promovați în această vară la echipa mare. Căucă a alternat aparițiile în poartă cu experimentatul Daniel Mutu, iar Vlad Olteanu a intrat în echipa de bază în meciul cu Chindia Târgoviște din etapa a 5-a și de atunci a fost titular indiscutabil. Cei doi jucători brașoveni de 19 ani au semnat în această vară contracte pe cinci ani cu FC Brașov.

„Atât Căucă, cât și Olteanu sunt doi tineri jucători de mare perspectivă, ei reprezintă viitorul Brașovului, iar noi ne bazăm pe ei și de aceea le-am și făcut contracte în vară valabile până în 2020. Sunt convins că în viitorul apropiat toate cluburile mari vor fi interesate de ei. Important este ca ei să rămână cu picioarele pe pământ și să crească de la joc la joc”, a declarat Vasile Dochița, președintele lui FC Brașov.

„FC Brașov a fost echipa mai bună”

Referitor la meciul dintre FC Brașov și FCM Baia Mare, Rednic a spus că „stegarii” au câștigat pe merit. „Pe FCM Baia Mare i-am văzut pentru a treia oară în acest sezon, pentru că și acolo sunt doi tineri jucători interesanți pe care îi urmăresc (n.r. cel mai probabil Mihai Deac și Balaure). A fost un joc bun, FC Brașov a fost echipa mai bună și a câștigat meritat. În schimb, FCM Baia Mare cred că a făcut cel mai slab meci din acest sezon”, a declarat antrenorul lui Dinamo.

A fost la un pas să antreneze la FC Brașov

Mircea Rednic a dezvăluit că la începutul acestui an a fost la un pas să semneze cu FC Brașov, dar a ales în ultimul moment Petrolul. „Înainte să semnez cu Petrolul am fost sunat de Zotta să vin la Brașov. Am ales să merg la Petrolul și acum îmi pare rău. Ar fi trebuit să aleg atunci Brașovul și cred că salvam echipa de la retrogradare. Asta este viața!”, a spus Rednic. Pentru că nu a reușit să-l convingă pe Rednic, Zotta a făcut atunci mutarea care avea să îngroape Brașovul, pentru că l-a instalat pe banca „stegarilor” pe croatul Lokica, tehnicianul de tristă amintire pentru „Steagul”.

Rednic spune că Neculaie suferă pentru FC Brașov!

Mircea Rednic a urmărit meciul cu FCM Baia Mare împreună cu patronul Ioan Neculaie. „Până la acest meci nu am apucat să-l cunosc personal. Am stat la povești cu el. E chiar simpatic. El chiar suferă pentru FC Brașov, pentru că el vede cum toate se sparg în capul lui și este înjurat. Mi-a spus că a investit foarte mulți bani, dar nu a avut nicio satisfacție, niciun trofeu. În urmă cu câțiva ani, la FC Brașov erau jucători cu contracte similare cu cele de la Steaua și Dinamo, dar echipa nu a avut nicio performanță. Am înțeles că el este singurul care finanțează echipa, pentru că în Brașov nu este ajutat de nimeni. De obicei eu nu sunt de partea patronilor, dar cred că FC Brașov dispărea din fotbal dacă Neculaie s-ar fi retras”, a încheiat antrenorul lui Dinamo.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Nov. 2015, 12:28 Seria 2
Pe aceeași temă