„Reacția spectatorilor îmi va arăta dacă am fost apreciat la UTA”

02 Sep. 2011, 16:50 Seria 2

Pentru prima oară de când a plecat de la UTA, Marius Mitu revine în postură de adversar pe arena „Francisc Neuman”. În returul sezonului trecut, mijlocașul de 34 de ani nu a venit cu vâlcenii la Arad, fiind accidentat, dar acum îi va conduce pe aceștia în postura de căpitan de echipă. Mai mult, fostul fotbalist al celor de la Anderlecht ar avea de luat o revanșă împotriva președintelui utist, cu care nu a rămas în relații foarte bune după vara lui 2010.

– Marius, joci împotriva fostei tale echipe, ce sentiment te încearcă?
– Cu siguranță, va fi un meci ceva mai special pentru mine, dar miza reală este aceeași. Sunt trei puncte mari puse în joc, pe care nici noi și cred că nici de la UTA nu-și pot permite să le piardă.

– Nu ați început prea bine campionatul…
– E adevărat, nu ne așteptam la două înfrângeri, dar acum nu mai avem ce face decât să încercăm să ne recuperăm punctele pierdute. Fiind un meci în deplasare și împotriva unei formații bune și de tradiție ca UTA, practic nu avem ce pierde și vom juca deschis, forțând victoria.

– Pe o parte dintre utiști îi cunoști, e un avantaj pentru tine, pentru felul cum vei aborda jocul?
– Nu e neapărat un avantaj pentru mine, ci, poate, pentru întreaga echipă. Îi voi spune antrenorului ce știu despre UTA și pornind de aici sperăm să ne prezentăm cât mai bine la ora jocului.

– Pe postul tău, la UTA evoluează acum Florin Hidișan. Știi ceva de el, l-ai văzut jucând?
– Nu prea l-am văzut în acțiune, dar când am venit la UTA mi s-a povestit de el, despre calitățile sale. Am înțeles că e tipul de fotbalist care scoate foarte ușor din joc unul-doi adversari și vede bine jocul. S-ar putea să fie pericolul numărul unu pentru poarta noastră. Antrenorul va decide, dar dacă ar fi după mine, cred că aș lua măsuri speciale pentru a-l anihila.

– Te vei reîntâlni și cu Gio, cu care aveai o relație de prietenie…
– Bine spus, aveam…Nu am mai discutat cu Gio de când am plecat de la Arad. Avem o divergență legată de bani, dar poate am fost eu de vină. Am avut încredere în unele vorbe și se pare că nu era cazul…Soțiile noastre au mai vorbit la telefon, noi nu…

– Vei încerca să te răzbuni oarecum pe el și implicit pe UTA?
– Nicio vorbă de așa ceva. Voi da totul pentru cele trei puncte, cum fac la fiecare meci. Nu am gânduri de răzbunare sau de alt gen.

– Cum crezi că vei fi primit de spectatorii din Arad?
– Eu sper că bine, dar sunt pregătit de orice. Reacția spectatorilor îmi va arăta dacă am fost apreciat la UTA.

– Crezi că UTA e pregătită să atace promovare?
– Am văzut că au fost destule cluburi ce și-au anunțat intenția de a promova, însă ALRO, pe care eu o consideram o echipă bună și care nu nu are niciun punct în cele două etape, m-a învățat să fiu atent cu pronosticurile. UTA e un club de mare tradiție, ar merita să joace în Liga 1, sper să aibă și forța să ajungă acolo…

Sursa: Sport Arad

02 Sep. 2011, 16:50 Seria 2
Pe aceeași temă