Război între ACU și „U” Cluj

02 Jun. 2009, 13:04 Seria 2
Război între** ACU și „U

Oficialii lui „U” Cluj au făcut o adresă către FRF prin care au cerut ori anularea convocării lui Cordoș la naționala de tineret, ori amânarea meciului cu Mureșul Deva pentru miercuri, 10 iunie. Deși inițial, federalii și-au dat acordul ca meciul de la Deva să fie amânat (a fost informată de acest lucru inclusiv conducerea Mureșului Deva), în cele din urmă, răspunsul FRF a fost negativ, la presiunea celorlalte echipe care luptă pentru evitarea retrogradării și care au cerut ca toate meciurile să se desfășoare în aceeași zi și la aceeași oră. Astfel, Andrei Cordoș a primit acceptul selecționerului Emil Săndoi să revină la Cluj pentru a putea fi utilizat de Dorinel Munteanu în jocul de la Deva.

 

Această inițiativă a „șepcilor roșii” a înfuriat-o la culme pe Geta Onu, președintele de la CS Universitatea Vasile Goldiș. „Incredibil ce tupeu au avut cei de la Cluj. Au crezut că ne i-au de proști și vor reuși să-și amâne meciul, pentru ca mai apoi să-și rezolve meciul probabil”, a spus oficialul din Aradul Nou. Geta Onu nu a stat mult pe gânduri și l-a contactat telefonic pe Mircea Sandu, pemtru a-l informa că se încearcă lucruri necurate pe final de sezon.

 

„Este adevărat că l-am sunat pe Mircea Sandu, iar discuția noastră, cu siguranță, a fost înrergitrată de cei de la Departamentul Național Anticoruție. Cum este posibil ca «U» Cluj să se gândească la amânarea meciului? Așa important jucător este Cordoș pentru echipă? Hai să fim serioși. E clar că se încearcă salvarea echipei clujene pe alte căi decât cele sportive, dacă s-au gândit la așa ceva. Ă‚știa de la Cluj chiar ne i-au de fraieri. Să nu uite că i-am bătut la ei acasă, iar la noi dacă nu gafa portarul Rusu și acum se juca meciul și nu ne băteau”, a tunat Geta Onu. Altfel, „U” Cluj este în pericol de a nu fi programată la partida de la Deva, deoarece are de plătit o datorie de 90 000 de euro impresarului Gherghișan.

 

„Nu-i mai iert. Îmi vreau banii. M-au mințit destul”, a spus impresarul.
 

 

În război cu Dorinel Munteanu și cu Remus Câmpeanu

 

După ce președintele „șepcilor roșii” a declarat că se îndoiește de corectitudinea victoriei de la Lupeni obținută de CSU, Geta Onu se află în război deschis cu oficialul clujean.

 

„Îmi mențin declarația că Remus Câmpeanu nu a învățat nimic din fotbal dacă spune că nu am câștigat în teren jocul de la Lupeni. Dacă spuneam eu așa ceva poate eram scuzabilă, căci sunt femeie și nu sunt de mulți ani în fotbal. Despre Dorinel ce să mai spun? El nu avea ce vorbi de echipa mea. De aceea l-am făcut nesimțit. El să-și vadă de pregătirea echipei. Oricum, în opinia mea este un antrenor slab”, este de părere Geta Onu. Cert este că atât Câmpeanu cât și Dorinel au reclamat-o la Federația Română de Fotbal pe Geta Onu, însă președintele excutiv nu are nici o emoție în urma acestei inițiative a celor doi clujeni.
 

 

Tudor la Turda-CSU și Balaj la Deva-Jiul

 

Geta Onu a solicitat Federației Române de Fotbal ca la partidele de la Turda și Deva să fie delegați arbitrii purtători ai ecusoanelor FIFA. În discuțiile avute cu Mircea Sandu, președintele executiv de la CS Universitatea Vasile Goldiș a primit garanții că la jocurile Turda – CSU și Deva „U” Cluj vor fi delegați cei mai buni arbitrii din țară, astfel că, cel mai probabil, Alexandru Tudor va fluiera primul joc iar Cristi Balaj cel de-al doilea.

 

„Sunt meciuri importante la retrogradare și e obligatoriu să fie arbitrate de cei mai buni arbitrii”, a spus oficialul arădean. În plus, la cele două partide, Federația Română de Fotbal va delega un observator și un supervizor, pentru a „betona” cadrul legal al meciurilor.
 

 

articol scris de Daniel BERAR
 

02 Jun. 2009, 13:04 Seria 2
Pe aceeași temă