Protest inedit al antrenorului de la FC Brașov! A venit la conferința de presă și a anunțat că își rezervă dreptul la tăcere. Ce spun jucătorii

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 14:53 Seria 2
Protest inedit al antrenorului de la FC Brașov!** A venit la conferința de presă și a anunțat că își rezervă dreptul la tăcere. Ce spun jucătorii

Conferință de presă incendiară la FC Brașov înaintea meciului de vineri cu Chindia Târgoviște. Antrenorul Adrian Szabo a venit la conferință însoțit de patru jucători (Alexandru Coman, Ionuț Puțanu, Daniel Ene și Marian Marin) și, în semn de protest față de „stagnarea lucrurilor și lipsa de mobilizare pentru salvarea clublui”, și-a rezervat dreptul la tăcere!

„Mă bucur că au venit și jucătorii la acestă conferință de presă, pentru că așa este normal. La acestă conferință de presă eu îmi rezerv dreptul la tăcere. Este o formă de protest vizavi de stagnarea lucrurilor și lipsa de mobilizare pentru salvarea clubului. Acestă tăcere a mea vreau să fie considerată ca un strigăt de disperare față de situația actuală a clubului. Noi, antrenorii, jucătorii, împreună cu cei din conducerea clubului am căutat și cred că am reușit până acum să menținem clubul în viață. Singuri nu mai putem să facem acest lucru în continuare. Nu aș dori ca mai târziu regretele să fie tardive vizavi de soarta clubului. Toți cei care vor, pot și sunt interesați de soarta clubului, pot face orice gest care să vină în sprijinul salvării acestei echipe”, a declarat Szabo.

Coman: „Dacă șefii nu se vor ține de promisiuni va fi din ce în ce mai rău”

„Este adevărat că sunt probleme financiare. Avem promisiuni din partea conducerii că aceste probleme vor fi rezolvate în acestă săptămână. Momentan, atmosfera este atmosfera este bună, însă dacă șefii nu se vor ține de promisiuni va fi din ce în ce mai rău. Va fi un meci foarte greu cu Chindia, o echipă bună, cu jucători care joacă de mult timp împreună. Noi trebuie să ne mobilizăm, avem nevoie de cele trei puncte, jucăm acasă și trebuie să câștigăm. Venim după un eșec la Arad, astfel că dacă nu vom câștiga cu Chindia ne va fi foarte greu să ne îndeplinim obiectivul. Noi, jucătorii și antrenorii, ne dorim promovarea”, a spus mijlocașul Alexandru Coman.

Puțanu: „Trebuie să trecem peste aceste probleme din moment ce am ajuns până aici”

„În fotbal nu sunt doar momente plăcute, ci și unele mai puțin plăcute. Este o situație destul de complicată, care pe mine mă depășește. Trebuie să trecem peste aceste probleme din moment ce am ajuns până aici. Dacă vom lega doua victorii în play-off cred că rezolvarea ar veni de la sine. Tot ce putem face noi este să jucăm. Fotbalul este un sport colectiv, dacă nu funcționează câțiva jucători se vede, astfel că depindem unii de alții. Încercăm să formăm un grup bun și să jucăm. Fiecare jucător are punctul său de vedere, iar Marius Matei este matur și știe mai bine ce trebuie sa facă. Noi credem în continuare în promovare. Susțin initiativa antrenorului și fac un apel la suporteri să vină la stadion. Nu am ce comenta despre acuzațiile fanilor după meciul cu UTA. E frustrant pentru toți. Nu am putut mai mult în acel meci. Suntem și noi oameni și mai greșim. Greșelile sunt firești, dar sunt fel și fel de oameni care le interpretează în fel și chip. În situația în care ne aflăm, nu ne temem decât de noi, așa ca mă aștept la orice din partea noastră. Cei de la Chindia nu ne pot suprinde cu nimic. Noi vom da totul pe teren. În rest, va fi nevoie și de sprijinul altor persoane pentru salvarea clubului”, a spus și fundașul Ionuț Puțanu.

Ene: „Atmosfera e bună, pentru că este așa cum o facem noi jucătorii”

„Meciul cu Chindia este un meci la fel care oricare altul din campionat, nici greu, nici ușor. Nu ne e frică de Chindia, îi cunoaștem foarte bine și cred că-i putem bate foarte ușor. Atmosfera e bună, pentru că este așa cum o facem noi jucătorii. În ciuda tuturor problemelor cu care ne confruntăm, nu ne ajută cu nimic să ne plângem. Atunci când intri in teren nu te mai gândesti la alte probleme, ci doar să câștigi meciul. La fiecare meci trebuie să găsești motivatie. Cei care ne-au acuzat după meciul de la Arad nu cred că sunt fanii noștri adevărați. Atât am putut noi la acel moment”, a declarat atacantul Daniel Ene.

Marin: „Totul depinde de clasa politică. La FC Brașov, în acest moment, chiar nu văd o cale de rezolvare”

„Despre meciul cu Chindia și problemele cu care ne confruntăm au punctat colegii mei. Eu vreau să vorbesc despre situația fotbalului la nivelul ligii secunde. Totul depinde de clasa politică, pentru că trebuie să se dea legi clare prin care sportul să poată fi finanțat, altfel fotbalul va ajunge în colaps. Toată lumea știe situația de la FC Brașov și în acest moment chiar nu văd o cale de rezolvare. E păcat să dispară fotbalul din acest oraș. Noi jucăm pentru că iubim fotbalul, dar avem și noi responsabilități. Sincer, nu putem plăti facturile cu promisiuni”, a încheiar fundașul Marian Marin.

AICI poți citi ce au declarat Matei, Avram și Pană la conferința de presă de după-masă

Meciul FC Brașov – Chindia Târgoviște, contând pentru etapa a doua a play-off-ului Seriei a II-a a Ligii 2, este programat vineri, de la ora 18:00.

Articol scris de Adi MARICA
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 14 Apr. 2016, 14:53 Seria 2
Pe aceeași temă