Promovarea nu e o prioritate imediată pentru Joița: „Să formăm o echipă care să nu aibă probleme la anul”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 15:15 Seria 2
Promovarea nu e o prioritate imediată pentru Joița:**

Adrian Marțian se află încă în pole-position pentru preluarea Campioanei Provinciei, însă, din moment ce nu a început finanțarea clubului, situația se poate întoarce în favoarea lui Mihai Joița. Auditul financiar comandat de impresarul român se apropie de final, iar dacă cifrele îl conving, Joița ar putea fi cel care bate palma pentru pachetul majoritar de acțiuni la UTA cu Giovanni Catanzariti.

„Din punctul meu de vedere, nu este prea important numele celui care va veni în fruntea clubului, ci ca acesta să fie salvat și pus pe linia de plutire. Toți, fiecare după posibilitățile noastre, ar trebui să punem umărul la o construcție solidă la UTA. Eu sunt dispus să lucrez cu oricine, chiar dacă, poate, planurile noastre nu coincid sută la sută”, a ținut să precizeze Joița.

Acesta a spus de la bun început că este adeptul pașilor mărunți, având ca finalitate accederea în primul eșalon. Spre deosebire de Adrian Marțian, care își dorește o promovare imediată, adică la finele acestei stagiuni, Mihai Joița pune preț pe formarea unei echipe pregătite să facă față cu brio rigorilor primei ligi. „Să nu se înțeleagă greșit, și eu aș vrea ca UTA să promoveze încă din acest sezon dacă se poate. Însă, trebuie să privim în ochi realitatea și să vedem că în acest moment e greu să sperăm la acest lucru. Eu, mai degrabă, m-aș concentra pe sezonul viitor, cu mențiunea ca în această primăvară să formăm o echipă care să nu aibă probleme la promovare la anul. Ideal ar fi să ne prezentăm cu un lot puternic la startul Ligii 1 în 2014, să nu fim doar o prezență meteorică în elită”, a explicat impresarul, care a mai spus că pentru el nu este o problemă să aducă fotbaliști străini de valoare la UTA. Mai mult, el garantează pentru adaptarea lor în fotbalul românesc.

Deocamdată, la Arad vor ajunge cinci fotbaliști pe „filiera” Joița, însă în weekend ar mai putea și alții, printre care și un vârf de careu. „Am în vedere și niște portari, însă nu știu dacă vor accepta să se transfere la UTA”, a încheiat Joița.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 06 Feb. 2013, 15:15 Seria 2
Pe aceeași temă