Program infernal pentru arădeni în urma noii amânări: „UTA e UTA și trebuie să impună respect”

01 Mar. 2012, 20:53 Seria 2
Program infernal pentru arădeni în urma noii amânări:**

Din ciclul se întâmplă numai în România, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal, întrunit miercuri într-o ședință, a decis amânarea cu încă o săptămână a startului părții a doua a sezonului în ligile doi și trei. Se pare că membrii CE au fost sensibili la solicitările grupărilor din estul și sudul țării, iar restul cluburilor ce se obișnuiseră deja cu ideea că vor începe campionatul pe 10 martie trebuie să se conformeze și să accepte noua programare a etapelor. Și, cel puțin UTA este clar dezavantajată de succesiunea meciurilor din luna aprilie, mai ales că FRF-ul a inclus și două runde intermediare, pe 4 și 25 aprilie.

La o simplă privire a noului program, sesizăm că „Bătrâna Doamnă” joacă în decurs de doar 7-8 zile meciuri decisive cum ar fi cu Vâlcea și ALRO Slatina, în deplasare și FC Bihor, acasă, respectiv Poli și Gaz Metan Severin, în deplsare și Unirea Alba Iulia acasă. În schimb, între 17 și 31 martie, iar apoi, între 19 mai și 2 iunie, „alb-roșii” nu vor mai juca niciun meci oficial, ca urmare a retragerii din campionat a celor de la Arieșul Turda și Mureșul Deva.

Antrenorul Roland Nagy e pur și simplu consternat de noul program, amintindu-și că echipa „textilistă” a pățit ceva asemănător în primăvara lui 2010. „Chiar dacă returul începea pe 3 martie, cum era inițial prevăzut, vacanța ar fi fost prea lungă, darmite așa, când s-a mai amânat odată și începem de abia la mijlocul lunii… Dacă mai vorbim și despre cele două serii de foc din luna aprilie, nu putem decât să ne gândim încă odată cu ce am greșit. Sunt sigur că Federația nu a urmărit să-i fie UTA-ei greu când a fixat noile etape intermediare, pur și simplu constatăm ce ni se întâmplă, mai ales că – parcă – am mai trecut când prin asta. Nu pot să uit că în returul sezonului 2009-2010 am jucat cu Târgu Mureș, Cluj și FC Argeș în decurs de numai câteva zile, când, de fapt, am irosit toate șansele la promovare. Dar, departe de noi gândul de a ne resemna. Dimpotrivă, trebuie să ne mobilizăm și mai mult, să demonstrăm tărie de caracter și valoare. UTA e UTA și trebuie să impună respect în orice împrejurări și condiții”, a precizat Roland Nagy, antrenorul principal al arădenilor.

Iată mai jos și programul returului ediției de campionat 2011-2012 pentru Campina Provinciei:

Etapa 16 – 17 martie: Juventus București – UTA
Etapa 17 – 24 martie: UTA câștigă cu 3-0 la „masa verde” (Turda s-a retras din campionat)
Etapa 18 – 31 martie: CSM Râmnicu Vâlcea – UTA
Etapa 19 (intermediară) – 4 aprilie: UTA – FC Bihor
Etapa 20 – 7 aprilie: ALRO Slatina – UTA
Etapa 21 – 14 aprilie : UTA – FC Olt
Etapa 22 – 21 aprilie: FC Timișoara – UTA
Etapa 23 (intermediară) – 25 aprilie: UTA – Unirea Alba Iulia
Etapa 24 – 28 aprilie: Gaz Metan Severin – UTA
Etapa 25 – 5 mai: Gloria Bistrița – UTA
Etapa 26 – 12 mai: UTA – FC Maramureș Baia Mare
Etapa 27 (intermediară) – 16 mai: Luceafărul Oradea – UTA
Etapa 28 – 19 mai: UTA – Chindia Târgoviște
Etapa 29 – 26 mai: UTA câștigă cu 3-0 la „masa verde” (Deva s-a retras din campionat)
Etapa 30 – 2 iunie : UTA – FC Argeș

Sursa: Sport Arad

01 Mar. 2012, 20:53 Seria 2
Pe aceeași temă