Ediul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a anunțat, într-o conferință de presă, că primăria va continua să susțină echipa CSM Râmnicu Vâlcea, așteptând ca acestui parteneriat să i se alăture și Consiliul Județean Vâlcea.
„Am discutat cu domnul Nițu, îi mulțumesc sincer pentru faptul că are curajul și plăcerea să se implice la echipa de fotbal. Am discutat și la Consiliul Județean, au spus că se vor implica și ei să contribuie cu o cotă parte. Noi, primăria, avem o cotă importantă pe care o dăm la CSM, plus întreținerea stadionului. Dar, vom vedea, nu pot să promit că ne vom bate pentru Liga 1, eu mereu am spus realitatea. Este foarte greu să susții o echipă de fotbal în Liga 1, îți trebuie 2,5-3 milioane de euro ca să supraviețuiești, iar acest lucru, strict Primăria nu își poate permite”, a declarat Mircia Gutău.
„Un nou stadion ar fi un lucru benefic municipiului”
Primarul a vorbit și despre varianta construirii unui nou stadion în oraș, pe terenul de la „Oltchim”, situat la 100 de metri de Stadionul Municipal. „Dacă există posibilitatea să construim un stadion mic și cochet, pe fonduri europene, de circa 7 mii locuri, până în maxim 10 mii locuri, vom face demersurile să accesăm fonduri, deși se pare că, acum, pe toate axele, nu mai sunt fonduri pentru sport. Un nou stadion ar fi un lucru benefic municipiului. Aș construi un stadion nou, abia apoi aș dărâma actualul stadion și să măresc apoi parcul Zăvoi. Acest stadion îl putem construi doar cu fonduri europene, pentru că, nimeni nu își permite să dea 10 milioane euro din bugetul local pentru stadion. Până atunci, nu vom lăsa actualul Stadion Municipal în paragină, acolo terenul sintetic arată dezastruos, gardul este ruginit, nu este vopsit, este o paragină totală”, a mai spus Gutău.
Unul dintre patronii de la SC Damila SA, Laurențiu Nițu, este acționar majoritar la CSM Râmnicu Vâlcea, iar acționari minoritari sunt primăria Vâlcea și Lucian Munteanu, ultimul fiind managerul clubului. Clubul este în insolvență și se judecă cu Fiscul, care a imputat o datorie de circa 26 miliarde lei vechi, majoritatea provenind din anul 2009, când jucătorii CSM-ului erau angajați cu convenții civile și se plătea impozitul aferent acestora.
Articol scris de Adi Georgescu