Dacia Unirea Brăila s-a înscris în Liga 3 și e în discuții avansate să joace în altă localitate. „De data aceasta, avem siguranța că vom fi finanțați de Consiliul Județean”

Marius ANGHEL 12 Jul. 2019, 13:22 Stiri
Dacia Unirea Brăila s-a înscris în Liga 3 și e în discuții avansate să joace în altă localitate.**
  • Echipa fanion a orașului Brăila, Dacia Unirea, s-a înscris, de pe 10 iulie, în noul sezon al Ligii 3, ediția 2019-2020, și tot atunci a depus și garanția financiară impusă de FRF, aceasta fiind în valoare de 20.000 lei. Clubul retrogradat din Liga 2 vrea să joace câteva luni meciurile de pe teren propriu la Însurăței, pe stadionul „Alexandru Mihail”, și transmite că de „data aceasta, avem siguranța că vom fi finanțați de Consiliul Județean”.

 

Clubul brăilean intenționează să înscrie o echipă satelit în Liga a 4-a, atât la seniori, cât și la juniori A1 și deja a demarat formalitățile necesare la AJF Brăila. În felul acesta se extinde aria de selecție a jucătorilor pentru formația de seniori pregătită de Florentin Petre, știut fiind faptul că la Liga a 3-a este obligatorie folosirea a trei juniori, unul născut în anul 1999, doi născuți în anul 2000.

Altfel, Dacia Unirea încearcă să rezolve obligațiile impuse de FRF în privința suprafețelor pe care trebuie să se dispute partidele din acest eșalon. Conducerea clubului și-a propus să reînsămânțeze suprafața de joc de la Municipal, fapt pentru care, o perioadă de câteva luni, speră să poată evolua pe un alt stadion. Problemă aproape rezolvată, ținând cont de faptul că Viitorul Însurăței ar accepta ca Dacia Unirea să-și dispute meciurile de pe teren propriu la Însurăței, pe stadionul „Alexandru Mihail”.

Pe stadionul Municipal vor activa toate celelalte grupe ale clubului pentru antrenamente, jocuri oficiale, precum și pentru antrenamente echipei de seniori.

„Suntem în discuții avansate cu cei de la Însurăței și încercăm să rezolvăm aspectele legate de organizarea meciurilor din Liga a 3-a acolo, unde este un gazon impecabil. În același timp vom încerca să reînsămânțăm terenul de la Municipal, însă nu aceasta va fi marea noastră problemă, ci cea a udării gazonului. La Municipal este rețea de apă potabilă și ne este imposibil să susținem numai noi cheltuielile aferente”, a explicat Vasile Popa, vicepreședintele Daciei Unirea, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Oficialul clubului de fotbal retrogradat în această vară din Liga 2 este convins că Dacia Unirea va primi finanțarea promisă de la Consiliul Județean.

„Pe 20 iunie s-a depus un proiect de finanțare la Consiliul Judetean, acesta fiind încă în analiză. Din informațiile de la aceasta oră se pare că evaluarea va dura până spre finalul lunii iulie, însă, de data aceasta, avem siguranța că vom fi finanțați. Din punctul acesta de vedere nu ne facem probleme, lucrurile se vor rezolva. În funcție de bugetul pe care îl vom avea la dispoziție se va stabili componența lotului de seniori, transferurile de jucători precum și obiectivul pentru sezonul următor. Antrenorul Florentin Petre păstrează legătura cu jucătorii doriți în club”, a mai spus Vasile Popa.

Termenul limită pentru înscrierea în noul sezon al Ligii 3 este 15 iulie.

Articol scris de Costel FILIP

Marius ANGHEL 12 Jul. 2019, 13:22 Stiri
Pe aceeași temă