Prezent la școală, prezent la stadion! Jucătorii lui Poli se întorc în curtea școlii

25 Nov. 2011, 15:09 Seria 2
Prezent la școală, prezent la stadion!** Jucătorii lui Poli se întorc în curtea școlii

Clubul timișorean, împreună cu sponsorii săi, luptă împotriva absenteismului; fotbaliștii lui Velcea vor juca fotbal cu elevii din două licee, iar cel mai bun fotbalist licean va fi răsplătit cu un laptop.

Poli Timișoara continuă să se implice în acțiuni de promovare a imaginii clubului, după ce, în urmă cu o săptămână, alb-violeții au donat o minge și un tricou cu autografe pentru licitația Galei UNICEF.

Goga, Tameș, Scutaru și compania vor juca, marți și miercuri, două meciuri demonstrative cu liceenii din Timișoara, pentru a-i încuraja pe copii să meargă la școală. „Am cerut sprijinul inspectorului general și ajutorul a două firme importante, eu și Daniel Stanciu. E normal să mergem din nou în școli, de acolo și noi ca și club aducem copiii la marea performanță. Având acceptul inspectoratului, vom merge pe 29 noiembrie la Liceul Energetic, și pe 30 la Liceul Agricol, ambele acțiuni la ora 12”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Premii: bilete la Poli – Gaz Metan și un laptop!

Liceeni vor fi răsplătiți nu doar pentru talentul la fotbal, ci și pentru numărul cât mai kic de absențe din catalog. „Vom disputa câte un joc cu două reprize a câte 11 minute, lotul primei echipe va fi împărțit în două, un 5 plus 1, după care la final jucătorii vor fi recompensați cu cadouri din partea clubului și sposnorilor noștri. Echipa liceului va juca într-un echipament pus la dispoziție de organizatori. Elevul cu cea mai bună prezență va fi recompensat cu un laptop. Clubul va oferi gratuit 100 de bilete la jocul cu Gaz Metan pentru elevii cu cea mai bună prezență”, a explicat Chivorchian.

„Echipa formată din elevii liceului va fi formată din elevi cu prezență bună spre 100 la sută. Cred că e un eveniment unic în România, avem girul ministerului. „Prezent la școală, prezent pe stadion” este numele acțiunii prin care vrem să construim o familie Poli Timișoara, care să se adreseze comunității, ne canalizăm pe acest subiect. Inclusiv promovarea prin acel echipament a fost o chestie inedită”, a completat Daniel Stanciu.

La conferința de presă care a anunțat cele două evenimente a participat și inspectorul general Marin Popescu. „E un moment important pentru dezvoltarea problemei cu absenteismul. Mulți elevi lipsesc de la școală. Avem nevoie de muncă pentru a ajunge acolo unde ne-am dorit. Toți elevii și-ar dori dacă nu să joace, să facă o poză cu jucătorii favoriți. Pentru luna octombrie, 500 de mii de absențe s-au înregistrat în licee. Nu vreau să fac un top, dar am identificat că la aceste licee e o problemă. Probabil dacă va funcționa acest model va fi preluat la nivel național. Sportul e îndrăgit de elevi, înseamnă sănătate”, a declarat Popescu.

Articol scris de Radu FAUR

25 Nov. 2011, 15:09 Seria 2
Pe aceeași temă