Președintele lui FC Caransebeș sprijină formarea unei singure serii din sezonul următor: „Va fi un mare plus de valoare și va aduce o creștere din mai multe puncte de vedere”

Marius ANGHEL 29 Dec. 2014, 15:16 Seria 2
Președintele lui FC Caransebeș sprijină formarea unei singure serii din sezonul următor:**

FC Caransebeș, una dintre nou-promovatele din Liga 2 care nu a reușit să se adapteze în această primă parte a sezonului, iernează pe ultimul loc în Seria a II-a, însă nu își face griji în privința retrogradării. Într-o intervenție telefonică la Sport Total FM, președintele grupării bănățene, Cosmin Popovici, a explicat cum va încerca să redreseze situația și ce măsuri s-au luat pentru a nu reveni în Liga 3.

„Din păcate, finalul de an a fost destul de trist, din punct de vedere al punctelor. În rest, nu putem să ne plângem. Având în vedere condițiile oferite, avem puține puncte. Exprimarea jucătorilor cu experiență a lăsat de dorit. Unii jucători nu au mai convins, nu au mai intrat în vederele antrenorului Artimon și a trebuit să ne despărțim de ei. Speranțele noastre sunt destul de mari, iar programul ne îndreptățește. Mai avem șase etape de jucat din returul campionatului. Urmează să jucăm acasă cu adversarele directe – Pâncota și Bihor. Apoi vom intra în play-out. Dacă batem în toate cele șase etape, putem spera chiar la play-off. Saltul este mare. Lucrurile se transformă în totalitate de la Liga 3 la Liga 2, dar locul nostru din clasament nu este meritat. A fost mai multe evenimente neplăcute, schimbări la nivelul conducerii, schimbări de antrenori, jucători care nu au confirmat, probleme cu disciplina…”, a spus Popovici, care a dezvăluit că s-a înțeles cu patru fotbaliști cu experiență: „Am bătut palma cu patru jucători. Din păcate, încă nu pot să vă spun numele lor. Îi vom anunța după 1 ianuarie. Doi dintre ei au peste 30 de jocuri la Liga 1. În principiu, vor veni jucători cu experiență care sper să aducă un plus de valoare și să ne îndeplinim obiectivul. Pe lângă aceștia, vor veni și niște jucători tineri”.

În privința pregătirii, Popovici a declarată că s-ar putea amâna cu o săptămână reunirea, însă cele două cantonamente sunt aproape bătute în cuie. „Inițial, întrunirea a fost stabilită pentru 7, dar este foarte posibil să o amânăm cu o săptămână pentru că, din ce am înțeles, și startul campionatului va fi amânat cu o săptămână. Avem două cantonamente stabilite, unul pe plan local pentru acumulări fizice și vom merge pentru altul, probabil, în Turcia. Suntem una dintre puținele echipe care sunt cu banii la zi în Liga 2”, a mai spus Cosmin Popovici în emisiunea „Fotbal la matineu”.

„În formatul actual, Liga 2 nu este atractivă pentru nimeni”

În încheiere, oficialul clubului din Caransebeș crede că trecerea la un sistem cu o singură serie în Liga 2 din următorul sezon ar fi un mare plus, atât din punct de vedere al calității, cât și al expunerii și al banilor veniți din drepturile TV. „Dacă e să ne luăm din punct de vedere calitativ, o singură serie în Liga 2 va fi un mare plus de valoare și va aduce o creștere din mai multe puncte de vedere. Probabil vor fi și bani din drepturile de televizare. În formatul actual, Liga 2 nu este atractivă pentru nimeni. Din păcate, și numărul de spectatori a fost în scădare. Pe măsura trecerii etapelor, nici rezultatele nu au mai fost la nivelul așteptărilor, a venit și frigul, iar numărul spectatorilor a scăzut”, a declarat Popovici.

Până acum, FC Caransebeș s-a despărțit de zece jucători: portarii Bujor și Rusu, precum și Dicu, Ologu, Făiniși, Centea, Himcinschi, Muscă, Gafița și Ganea.

FC Caransbeș a încheiat anul 2014 pe ultimul loc în Seria a II-a a Ligii 2 cu doar 7 puncte acumulate după 14 meciuri jucate. FC Bihor, următoarea clasată, are 11 puncte.

Marius ANGHEL 29 Dec. 2014, 15:16 Seria 2
Pe aceeași temă