Președintele de la FC Caransebeș face precizări după ce Livan a acuzat echipa de implicare în mafia pariurilor: „Trebuia s-o facă atunci, nu acum. Să fie trași la răspundere”

După hotărârea adoptată de consilierii locali în ședința extraordinară de luni, 28 decembrie, a acestui for, atunci când s-a decis ca Municipiul Caransebeș să se retragă din calitatea de membru asociat la Clubul Sportiv FC Caransebeș 1913, ceea ce înseamnă că nu va mai sprijini financiar gruparea din Parcul Teiuș, am luat legătura cu președintele clubului gugulan, Dorin Micșa, pentru a afla ce se va întâmpla în continuare cu echipa din Liga 2.

„Am aflat de hotărârea Consiliului Local de a se retrage din calitatea pe care o avea la FC Caransebeș 1913, însă vreau să precizez că această decizie nu este legată exclusiv de situația actuală din clasament a echipei. Nu deciziile comisiilor FRF, privind depunctarea, au fost primordiale în luarea acestei hotărâri, ci raportul Curții de Conturi, care a verificat recent activitatea clubului din ultimii trei ani, până în 31 decembrie 2014. Am înțeles că acolo s-au găsit nereguli, despre care eu nu am cunoștință, și de aceea Primăria nu mai poate aloca bani pentru fotbal. Este o situație critică, am discutat cu domnul primar Marcel Vela, și vom vedea ce decizii vom lua, săptămâna viitoare, la nivelul executiv al clubului. Vom vedea ce vom face și cu jucătorii, pentru că o decizie finală referitoare la destinele clubului nu a fost încă luată. În acest moment, nu pot spune că CS FC Caransebeș 1913 este închis”, a declarat Dorin Micșa.

„Dacă Livan avea ceva de spus, trebuia s-o facă atunci, nu acum!”

Ca urmare a mărturisirilor făcute de mijlocașul Mădălin Livan pe pagina sa de Facebook și preluate de toată presa, mărturisiri care îl acuză deschis pe fostul antrenor al echipei, Giovanni Pisano, de tentativa de trucare a unor meciuri, pentru a obține profituri din pariurile sportive, președintele lui FC Caransebeș 1913 a ținut să precizeze: „Referitor la declarațiile jucătorului Mădălin Livan de după meciul Unirea Tărlungeni – FC Caransebeș 1913, din etapa a IX-a, din 17 octombrie, pot să afirm faptul că niciun jucător nu a venit personal la mine după partidă, să-mi spună că antrenorul le-a cerut să piardă jocul cu 3-0. Eu nu am fost la acel meci. Am auzit doar zvonuri legate de această partidă, dar dacă Livan sau orice alt jucător voia să spună ceva, trebuia s-o facă atunci, nu acum. Sigur, comisiile abilitate ale FRF vor analiza cazul, iar cei care vor fi găsiți vinovați vor fi trași la răspundere”.

În ziua în care autoritățile locale au votat să își retragă sprijinul financiar, gruparea gugulană are mari șanse să se desființeze în imediata perioadă având în vedere că Primăria era singurul susținător financiar, Mădălin Livan, mijlocașul de 19 ani de la FC Caransebeș, a afirmat public, pe contul personal de Facebook, că fostul antrenor al echipei, italianul Giovanni Pisano le-a cerut fotbaliștilor, la pauza meciului cu Unirea Tărlungeni din etapa a noua a actualului sezon de Liga 2, să piardă partida cu 3-0, pentru că el ar fi pariat „mulți, mulți bani” pe acest pronostic.. În caz contrar, jucătorii, care oricum nu primiseră bani de luni bune, urmau să nu-și mai primească drepturile salariale, iar clubul să se desființeze.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU
 

Pe aceeași temă