„Pregătim din această iarnă promovarea de la vară sau din 2013″

28 Dec. 2011, 19:14 Seria 2
„Pregătim din această iarnă** promovarea de la vară sau din 2013

Echipa fanion a Aradului a avut un tur de campionat dezamăgitor. Poziția a 8-a în clasamentul seriei de Vest a Ligii a 2-a nu poate fi pe placul nimănui, suporterii, antrenorii, dar în primul rând conducerea clubului, cea care a făcut eforturi să nu le lipsească nimic fotbaliștilor, având motive reale de nemulțumire. După cum se știe, Giovanni Catanzariti a și tăiat cu 25% contractele jucătorilor, însă același președinte al UTA-ei este foarte optimist privind returul și cu ajutorul achizițiilor din iarnă.

Liniște financiară

Gio, până să vorbim despre parcursul echipei în prima parte a sezonului, conducerea își reproșează ceva din ceea ce a făcut sau nu a făcut în vara anului trecut?

Poate că nu am reușit să luăm chiar toți jucătorii pe care ni i-am dorit. Cu vârf sau două în plus, poate altul era locul echipei în clasament. Am făcut greșeala că ne-am bazat prea mult pe Voiculeț, cu care am avut un acord verbal, dar apoi el a ales să meargă în Liga1, și nu la FC Bihor, cum ne-a fost înțelegerea. Cu toate astea, ne lipsesc vreo trei victorii din partide ce erau la îndemâna noastră și atunci am fi putut spune că eram cât de cât în grafic. În ceea ce privește aspectul financiar, de data aceasta, nu mai avem niciun motiv să ne simțim vinovați, dimpotrivă. Nu au mai fost probleme de bani la UTA, de salarii sau prime. Din acest punct de vedere, jucătorii au avut liniștea, care, poate, a mai lipsit sezoanele trecute.

Și, totuși, au admis cu toții că s-a schimbat ceva în rău în vestiarul echipei. Unii jucători au subliniat că nu mai există acea unitate din trecut, că nu mai aleargă unii pentru alții cum o făceau înainte…

– Ce a fost a fost, din păcate nu mai putem da timpul înapoi. Nu-mi dau seama de ce am pierdut pe drum acel spirit al UTA-ei care s-a văzut anii trecuți. Noi, ca și conducători sau antrenori, nu-i putem impune fotbalistului cât să dea pe teren meci de meci, dar, de acum înainte, cine greșete plătește scump. Dacă în urma ședințelor tehnice, jucătorii nu înțeleg ce au greșit și mai repetă erorile, vor fi drastic sancționați. Am discutat asta cu antrenorii și au fost și ei de acord să procedăm așa.

Citește întregul interviu pe Sport Arad

28 Dec. 2011, 19:14 Seria 2
Pe aceeași temă