Posibilul nou investitor de la FC Bihor a decis înscrierea echipei în Liga 2. Ce trebuie să facă autoritățile locale și județene în timp ce Mihai Giurgiu achită datoriile

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 13:46 Seria 2
Posibilul nou investitor de la FC Bihor a decis înscrierea echipei în Liga 2.** Ce trebuie să facă autoritățile locale și județene în timp ce Mihai Giurgiu achită datoriile

Incertitudinea ce plana asupra viitorului clubului FC Bihor Oradea pare să ia sfârșit. Marți, omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu a revenit la Oradea, unde a discutat din nou cu președintele Mircea Fodor, precum și cu conducerile Consiliului Județean și Primăriei Oradea pentru preluarea pachetului majoritar al acțiunilor clubului orădean de fotbal. Liga2.ro a scris marți, imediat după încheierea discuțiilor dintre cele două părți, ce planuri are Mihai Giurgiu cu FC Bihor.

Cu toate că discuțiile privind preluare echipei nu au fost finalizate, după întrevederile avute din nou cu vicepreședintele CJ, Ionel Avrigeanu, și viceprimarul Mircea Mălan, președintele clubului FC Bihor, Mircea Fodor, și potențialul investitor au luat decizia de a înscrie echipa în noua ediție a campionatului Ligii a II-a. „Vom înscrie echipa în campionat. Este o hotărâre luată de către – sper – viitorul investitor, împreună cu mine. Ne străduim în continuare să căutăm fiecare și alte surse de finanțare, atât noi cât și cei de la Consiliul Județean și Consiliul Local”, a declarat Fodor, citat de eBihoreanul.

Giurgiu a afirmat că, deși ar fi dispus să achite datoriile clubului orădean, tot va avea nevoie de ajutorul unui sponsor, deoarece nu ar mai putea susține singur cheltuielile echipei pentru următorul sezon. Totuși, este optimist și afirmă că, dacă până la urmă parteneriatul va fi încheiat, îl va aduce la echipă pe fostul selecționer Emeric Jenei, acum stabilit la Oradea.

Președintele FC Bihor e optimist și s-a arătat aproape sigur că parteneriatul va fi încheiat, aruncând și câteva „săgeți” și către foștii conducători ai clubului. „Sperăm ca alături de acest investitor – care nu este orădean și care suportă toate datoriile făcute de foști conducători ai acestui club, azi nepăsători în privința situației echipei și neîntrebați nici măcar de sănătate – să vină și alți oameni de afaceri orădeni, pentru a ne ajuta să trecem acest hop”, a mai spus Mircea Fodor pentru eBihoreanul.

În ceea ce privește echipa, conform președintelui Mircea Fodor, o parte dintre jucătorii din sezonul trecut se pregătesc deja la stadionul Iuliu Bodola, sub conducerea antrenorului Gheorghe Silaghi, urmând ca lotul să fie completat în funcție de deznodământul negocierilor cu investitorul clujean.

CITEȘTE și: EXCLUSIV | FC Bihor se înscrie în Liga 2. Mihai Giurgiu e tentat să preia clubul, vrea să-l aducă pe Emeric Ienei la echipă și să promoveze în 3 ani

Marius ANGHEL 15 Jul. 2015, 13:46 Seria 2
Pe aceeași temă