„Porumboiu îi lipea bani pe frunte lui Badea!”

12 Jan. 2009, 11:01 Seria 2
„Porumboiu** îi lipea bani pe frunte lui Badea!

Fundașul echipei Jiul, Horațiu Popa povestește cum colegii făceau mișto de stelistul Vali Badea.

„Îi spuneau Martorul pentru că avea părul lung ca martorii lui Iehova”, își începe Popa istorisirea.

Horațiu Popa este unul dintre prietenii buni ai lui Vali Badea, fost jucător la Steaua. Cei doi se cunosc bine din perioada petrecută sub culorile echipei Jiul, grupare de care îi leagă cele mai multe amintiri. După ce au plecat din Vale, cei doi au jucat pentru prima dată ca adversari într-un meci Steaua – FC Vaslui.

 

„Eu eram la Vaslui, iar el era la Steaua. Atunci a câștigat Steaua cu 3-1. Acela a fost meciul meu de debut în prima ligă. Vali Badea ne-a dat gol, dar eu nu am greșit la acea fază”, își amintește fotbalistul petroșenean.
 

De altfel tatăl jucătorului este cel care l-a recomandat pe Vali Badea antrenorului de atunci al Jiului, Ioan Sdrobiș.

 

 

„Știu că Ioan Sdrobiș i-a zis lui tata în momentul în care l-a văzut pe Vali Badea, măi Mircea mi-ai adus cântăreți la echipă, toată lumea s-a amuzat copios”.

 

Horațiu Popa, Vali Badea, Filip Popescu și Emil Trăistaru au făcut parte din echipa care a promovat cu Vasluiul în prima ligă. Jiulistul își mai amintește că Vali Badea avea o poreclă ciudată la Jiul:

 

„Martorul”. „I se spunea așa din cauză că avea părul mare și creț ca martorii lui Iehova”, ne mărturisește jucătorul. Mai mult decât atât Horațiu Popa povestește că Badea era feblețea lui Porumboiu, patronul de la FC Vaslui.

 

”La banchetul de promovare Vali Badea era pe post de mare cântăreț și interpreta cântece din repertoriul regretatului Liviu Vasilică , iar Porumboiu îi lipea bani pe frunte. Era distracție maximă”, spune Popa.

 

 

Articol scris de Loredana Juglea

12 Jan. 2009, 11:01 Seria 2
Pe aceeași temă