Popescu și-a făcut campanie în Bănie: „Cele două Craiove trebuie să-și dea mâna și să rămână o Știința puternică!”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jan. 2014, 22:37 Actualizat: 23 Jan. 2014, 22:38 Seria 2
Popescu și-a făcut campanie în Bănie:  „Cele două Craiove trebuie să-și dea mâna și să rămână o Știința puternică!”

Ceva mai mult de o lună a rămas până la alegerile pentru șefia FRF, iar în turul electoral al lui Gică Popescu a venit și rândul Craiovei, acolo unde s-au adunat reprezentanți ai echipelor de fotbal din șapte județe: Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Teleorman și Argeș, dar și oameni de fotbal din Bănie, inclusiv componenții Craiovei Maxima.

La finalul întâlnirii de miercuri, 22 ianuarie, fostul internațional a rezumat discuțiile: „Au fost foarte multe puncte de discuții și m-am bucurat că au avut curajul să le ridice, pentru că numai așa putem să aflăm problemele exacte ale cluburilor, care, de fapt, sunt aceleași din 2005: lipsa banilor, sectorul de copii și juniori. Adrian Mititelu a fost foarte activ, a vorbit mult și foarte bine. Sunt probleme pe care le-a sesizat pe vremea când finanța echipa”.

Popescu a făcut referire și la cele două echipe Universitatea Craiova: „M-aș bucura ca echipele din Craiova să-și dea mâna și să rămână una singură, dar puternică. Când sunt două echipe în același oraș și eșalon sunt orgolii, jucătorii se împart în două tabere”.

Cât despre viitorul naționalei, Popescu a precizat: „Românii să nu-și piardă speranța, pentru că fotbalul românesc a avut și va avea întotdeauna materie primă. Important este ca această materie să o cultivăm, să o îndrumăm bine și sunt convins că în următorii ani, când vom implementa proiectul pe care noi îl propunem, vor veni și rezultatele. Nu am o baghetă magică să schimb echipa națională peste noapte, astfel încât rezultatele să vină imediat. E nevoie de muncă. Aveam potențial să ne calificăm și la acest turneu final, dar nu a fost să fie, dar naționala României trebuie să fie prezentă în 2016 la Campionatul European”.

Mititelu: „Nu există decât o singură Universitatea Craiova”

Adrian Mititelu s-a simțit bine printre oamenii din ligile inferioare, care l-au lăsat să sporovăie în voie: „În ligile inferioare sunt niște oameni foarte plăcuți și foarte interesanți și a fost o întâlnire fructuoasă și s-au spus niște lucruri destul de interesante”.

Mititelu, care imediat cum a sosit l-a luat în colimator pe reprezentantul CSU Craiova și fostul său angajat, Gheorghiță Geolgău, a ținut să precizeze că nu există decât o Universitatea Craiova, aceea a lui și a copiilor lui și aceasta nu va dispărea.

„Nu există o altă Universitatea Craiova, decât în mintea unor idioți, unor tâmpiți, și unor oameni care, probabil, trăiesc într-o altă lume. Această echipă va exista în continuare și nu va muri așa cum speră unii sau alții și eu zic că în cel mai scurt timp o să revină în fotbalul mare. Renașterea ei poate să depindă și de președintele care va fi ales, însă, până la urmă, noi ne bazăm pe lege. Avem un proces foarte important în instanță, acolo unde inculpații Sandu și Dragomir vor trebui să răspundă pentru ceea ce au făcut. Sper ca echipa să se reunească în curând, cât mai repede posibil și să ne clasăm pe un loc care să ne ducă în Liga I”, a declarat Mititelu.

Articol scris de Cosmin STAICU

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 23 Jan. 2014, 22:37 Actualizat: 23 Jan. 2014, 22:38 Seria 2
Pe aceeași temă