Popa se teme de FC Bihor: „Sunt mai degrabă o echipă de deplasare. Vor juca dezinvolt, fără presiune”

Marius ANGHEL 01 May. 2015, 10:11 Seria 2

Ca fost antrenor al echipei fanion a județului Bihor, Ionuț Popa știe prea bine actualii săi elevi de la Pâncota vor avea parte de un meci foarte greu sâmbătă dimineața. Bogata tradiție ar trebui să-i oblige pe „roș-albaștrii” și asta chiar în aceste momente de cumpănă, când se vorbește chiar despre falimentul grupării de pe malul Crișul Repede.

„Întâlnim cel mai vechi club de România la ora actuală, cu câțiva jucători de Liga 1. Eu sunt convins că Bihorul ar fi evoluat în play-off dacă nu aveau probleme de ordin financiar și chiar ar fi făcut o figură frumoasă. Dar, vor fi periculoși și la meciul de sâmbătă. Probabil, fiindcă multă lume îi consideră desființați, bihorenii vor juca dezinvolt, fără presiune, plus că sunt mai degrabă o echipă de deplasare decât una de teren propriu. Cine zice că Pâncota e favorită cred că se înșeală, cel mult sunt șanse egale de câștig. Sperăm , totuși, într-o implicare totală a jucătorilor noștri pentru punctele ce ne-ar permite să evităm barajul de retrogradare din Liga a 2-a”, spune „Mister”, care având nu mai puțin de zece fotbaliști indisponibili nu are prea multe variante pentru alcătuirea unei formule de start echilibrate.

Aceasta ar putea arăta astfel: Irimia – Polgar, Rusu, Lung, Siminic – Suciu – Huțanu, Cuedan, Issa, Vladu – Dragalina. Disputa dintre pâncotani și bihoreni va începe mâine, la ora 11 pe arena „Șoimii”, oaspeții deplasându-se de la Oradea în dimineața jocului.

Pâncota, decimată înaintea derby-ului suferinței

Dacă din punct vedere al rezultatelor și, deci, al bioritmului sportiv „alb-negrii” ajung într-un moment potrivit la cel mai important meci al sezonului, din punct de vedere al efectivului de jucători situația este critică.

Pentru sâmbătă, Ionuț Popa nu poate conta pe nu mai puțin de zece fotbaliști, cea mai mare problemă rămânând în continuare atacul. De acolo lipsesc în continuare accidentații Mihai, Voinea, Cioablă și Sălăjan, plus suspendații Gavrilescu și Bulzan. Probabil, vârf de lance va fi din nou Dragoș Dragalina, ajutat îndeaproape de Huțanu, Cuedan, Issa și Vladu.

Apoi, „închizătorul” va fi aproape sigur juniorul Suciu. În condițiile în care Traore e suspendat, iar Dubeștean s-a accidentat la gleznă la antrenamentul de ieri, mijlocașul împrumutat de la Viitorul e cea mai plauzibilă soluție pentru „Mister”.

Și în defensivă absentează trei fotbaliști importanți. Pe lângă ivorianul Traore, pe bară vor fi și Casian Maghici și Adrian Lengyel. Primul a primit o lovitură oarbă la Râmnicu Vâlcea și nu și-a revenit, iar fundașul central are o durere la genunchi. Polgar, Rusu, Lung, Siminic va fi – cel mai probabil – linia de fund utilizată contra orădenilor.

„Mi-e și greu să rețin numărul jucătorilor pe care nu voi conta sâmbătă, e o situație grea pentru un antrenor. Dar, cine a rămas în picioare trebuie să dea totul și chiar mai mult pentru o victorie sâmbătă”, a punctat Ionuț Popa.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 01 May. 2015, 10:11 Seria 2
Pe aceeași temă