Popa: „Lucrurile sunt grave în continuare”

07 Mar. 2009, 14:30 Seria 2
Popa:

UTA pleacă sâmbătă la ora 14 spre Cluj-Napoca, unde duminică, de la ora 11, întâlnește pe Universitatea într-un meci netelevizat, din cadrul etapei a 19-a a Ligii II, seria 2.

 

Cu echipa tehnică împumutată de la Gloria Arad, grupare finanțată de omul de afaceri Sandu Ion, Bătrâna Doamnă speră într-un rezultat bun la Cluj-Napoca, deși șansele sunt foarte mici. Foarte mici, pentru că UTA și-a adunat lotul în mare grabă, pentru că mai multe posturi sunt descoperite, iar cei mai mulți dintre jucători au carențe foarte mari de ordin fizic.

 

Sub comanda lui Ionuț Popa, în autocarul cumpărat de Sandu Ion pentru Gloria Arad, au urcat 20 de jucători, antrenorii Nagy și Țapoș și conducătorii Sana și Korosi, schimbările la nivelul conducerii întârziind deocamdată. Având în vedere lotul de care dispun tehnicienii arădeni, un prim 11 al Bătrânei Doamne în confruntarea de la Cluj-Napoca ar putea fi compus din: Mârne – Toc, Mutulescu, Pascariu, Văsâie – Militaru, Ghindaru, D. Mitu, R. Fritea – Țucudean jr, Negru. În calcule intră, totuși, și Nădăban, însă Drida are ușoare probleme musculare.

 

Altfel, Ionuț Popa a admis, în premieră, că a fost rugat să ajute UTA. „Nu am nici o calitate oficială la club, orice s-ar spune. Am fost solicitat să consiliez din punct de vedere tehnic echipa. Din respect față de UTA, față de suporterii ei, față de Sandu Ion am decis să merg la Cluj-Napoca și să ajut echipa cu sfaturi. Aș dori ca suporterii să nu creadă că marile probleme ale clubului sunt rezolvate, ori că prin asocierea numelui lui Sandu Ion cu UTA, totul este în regulă. Lucrurile nu stau chiar așa. Oricum, am găsit la UTA un dezastru total. Nu mi-am închipuit că poate exista așa ceva. Echipa nu are echipament, n-au fost mingi, materiale ajutătoare, nimic. Practic, totul s-a distrus, n-a existat minimul necesar. Am împrumutat mingi de la Gloria, mergem la meci cu autocarul lor”, a declarat, pentru www.observator.info, Ionuț Popa.

 

Tehnicianul a subliniat că își dorește să ajute UTA în continuare: „Vreau să rămân, vreau să contribui la menținerea echipei în Liga a II-a, dar trebuie să se rezolve marile probleme. Trebuie reziliat contractul lui Chirilă, trebuie plătiți foștii jucători. Și asta în cel mai scurt timp, pentru că altfel iarăși se va ajunge la neprogramarea echipei. Chirilă vrea sute de mii de euro, jucătorii își vor acum toți banii. Au auzit că s-a întors Sandu Ion și nu mai sunt dispuși să negocieze. Și nu e adevărat că s-a întors Sandu Ion. El doar a promis un ajutor, și-a asumat o anumită sumă, a oferit o garanție bancară și atât. Lucrurile sunt grave în continuare”, a completat Ionuț Popa.
 

07 Mar. 2009, 14:30 Seria 2
Pe aceeași temă