Plus ofensiv pentru UTA

10 Apr. 2009, 16:01 Seria 2
Plus ofensiv pentru UTA

UTA s-a pregătit în formulă completă joi dimineață. A lipsit doar fundașul Sergiu Muth, dar tânărul adus de la Gaz Metan Mediaș se află de câteva zile în Portugalia cu lotul național under 19 al României, care participă la un turneu amical.

 

Fotbaliștii confruntați cu probleme de ordin medical în ultima perioadă s-au antrenat normal. Cosmin Pașcovici, accidentat în timpul meciului cu FC Târgoviște, Cornel Nădăban și Predrag Pocuca, cu probleme după jocul de la Salonta, s-au pregătit la intensitate și vor fi la dispoziția antrenorilor pentru confruntarea de sâmbătă, ora 19, cu Sticla Turda.
 

 

Cantonament la „Central”

 

UTA a intrat în linia dreaptă a meciului cu Sticla Turda. În cursul zilei de vineri va avea loc ultimul antrenament, iar seara lotul va intra în cantonament la „Central”, grație lui Nicu Chiș, care oferă Bătrânei Doamne condițiile necesare la hotelul pe care-l manageriază. „Nu cred că UTA va avea un meci ușor împotriva celor de la Turda. Este un joc foarte important, iar cuvântul de ordine este victoria. Cele trei puncte sunt foarte importante și trebuie câștigate neapărat, altfel apar complicațiile. UTA încă are probleme din toate punctele de vedere, motiv pentru care orice meci este greu, indiferent de numele, forma și valoarea adversarului”, a explicat Ionuț Popa.

 

Georgiu în locul lui Mutulescu?

 

La Salonta, UTA a ținut să utilizeze un sistem joc croit pentru un joc în deplasare, după cum admitea și Ionuț Popa. Cu siguranță, dispunerea primului 11 va fi cu totul alta în confruntarea cu Sticla Turda. Echipa pregătește un sistem cu doi atacanți, astfel că revenirea la 4-4-2 este cea mai probabilă. Mai mult, având în vedere că meciul trebuie câștigat, se încearcă imprimarea unui plus ofensiv echipei, astfel că n-ar trebui să surprindă apariția în primul 11 al unui mijlocaș ofensiv în locul lui Mutulescu. Tehnicienii utiști l-au testat în ultimele zile pe Vasilică Georgiu în locul lui Mutulescu, arădeanul având șanse mai mare de această dată pentru a prinde echipa de start.
 

 

Mutare la mijloc: Georgiu în locul lui Mutulescu

 

Având în vedere că Pașcovici și Pocuca s-au restabilit din punct de vedere medical, cei doi ar putea să alcătuiască perechea de fundași centrali pentru partida cu Sticla Turda. Pascariu a arătat o dispoziție pozitivă de joc la meciul cu Liberty și va avea un cuvânt de spus, însă Pașcovici și Pocuca par favoriți pentru o linie defensivă din care Bogdan Toc și Cosmin Văsâie n-au cum să lipsească.

 

La mijloc, dacă înlocuirea lui Mutulescu cu Georgiu n-ar trebui să surprindă, este de așteptat ca titularii celorlalte trei posturi să se aleagă dintre Nădăban, Fritea, Jăpălău și Copil. Orice variantă s-ar alege, de remarcat tonul ofensiv pe care UTA va urma să-l dețină la mijlocul terenului.
 

 

Articol scris de Sebastian Șiclovan

 

10 Apr. 2009, 16:01 Seria 2
Pe aceeași temă