Piroș a tras concluziile după o jumătate de an petrecută în Liga 2: „Nu ne vom face de râs”

Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 16:56 Seria 2
Piroș a tras concluziile după o jumătate de an petrecută în Liga 2:**

După tur și încă patru etape scurse din returul sezonului regulat, Șoimii Pâncota iernează pe poziția a 9-a în Seria a II-a a Ligii 2. Gruparea din Podgorie a strâns 12 puncte și e la patru lungimi distanță de locul 10, cel care duce la barajul pentru menținere. Conducătorul Pavel Piroș trage o primă linie și anunță că până la primăvară urmează schimbări, astfel încât reluarea campionatului să-i regăsească trupa pregătită.

– Domnule președinte, Pâncota a petrecut jumătate de an în liga secundă.
– Da, a trecut prima jumătate de an, sunt puțin nemulțumit de parcursul echipei, având în vedere valoarea lotului. Multe meciuri s-au încheiat de la egalitate, ca și loc în clasament vroiam mai mult. Inclusiv meciurile de la Olt și Bihor speram să le câștigăm. Am avut și ghinion, dar ne vom pune cu burta de carte și facem ordine după sărbători, poate chiar și înainte. Cu Ugocianu am reziliat contractul, mai urmează câțiva. Vom aduce doi-trei jucători pe posturile pe care avem nevoie. Mi-aș dori jucători care să joace, care să aibă mare experiență. Se pare că cei care vin nu sunt destul de pregătiți de liga a doua, iau lucrurile mai în derâdere, probabil că e și vina noastră, n-am lucrat destul de bine…

– Nu cu mult timp în urmă, deplasările Șoimilor se întindeau doar spre Șiria, Curtici sau Păuliș. Acum vorbim de Bihor, Timișoara, Reșița.
– E un impact major pentru Pâncota, începând de la deplasările lungi, echipele adverse, cheltuieli, totul e altfel. Nu e ușor să joci în liga a doua, ținând cont că n-am fost ajutați deloc de Federație și Ligă cu banii din televizări. E greu să ții două grupe de republicani, alte trei de juniori. Deprindem din experiența primului an, eu zic că nu ne vom face de râs. Nu vom avea emoții cu retrogradarea, eu zic că putem termina pe locul 8.

– Cupa României a fost o din nou o aventură pozitivă.
– Cupa e importantă pentru Șoimii Pâncota. Am ajuns să jucăm cu echipă de liga 1, am fost aproape, la fel ca și cu Chiajna. Și ei și Pandurii greu au bătut la Pâncota. De aceea spun că parcă există un fenomen ciudat. Cred că nu se dă destulă importanță, nu mai e Liga a III-a, jucătorii nu-și dau seama de importanța deosebită. Va trebui să lucrăm și promit că până începe returul vor fi multe schimbări. Primul meci îl avem cu Tărlungeniul, echipă valoarasă, mai vine Mioveniul…

„Am reușit să ducem pe buzele tuturor numele Pâncota, suntem bucuroși”

– Meciurile cu Poli au avut savoare aparte, chiar dacă UTA reprezenta Aradul în rivalitatea cu Timișoara.
– Două echipe din localități apropiate. Echipa de acum nu e la nivel de Poli cea veche, dar există orgolii, se poate spune că și noi vrem să răzbunăm UTA. Dacă luăm toate meciurile Pîncota – Poli de până acum, suntem în avantaj!

– Recent, conducerea FRF, în frunte cu Răzvan Burleanu s-a întâlnit cu oamenii de fotbal din vest.
– La întâlnirea de la Timișoara, Șoimii Pâncota a fost lăudată datorită evoluției spectaculoase, cu două promovări în trei ani, pentru organizarea celor două meciuri internaționale (n.r. România – Macedonia și România – Ungaria, ambele de juniori). Am reușit să ducem pe buzele tuturor numele Pâncota, suntem bucuroși. Am încredere în conducerea FRF, am și discutat cu secretarul Gheorghe Chivorchian, suntem pe drumul cel bun, se vor face lucruri bune în fotbal. Sperăm că și Pâncota să fie printre echipele care anul viitor vor juca în liga a doua. Chiar dacă, așa cum spun informațiile mele, forma de organizare a campionatului se va schimba și se va alcătui o singură serie.

– Colaborați deja de patru ani cu primăria Pâncota.
– Relațiile cu primăria orașului Pâncota rămân deosebite, sunt bazate pe încredere, legalitate, pe un proiect făcut acum patru ani. Atât primăria cât și eu ne-am ținut de cuvânt, de asta rezultatele au venit. Facem eforturi substanțiale să fim în liga a doua. De aceea n-au fost scandaluri, bârfe. Iar dacă luăm în considerare ultimele reglementări ce urmează să fie puse în aplicare, forma de organizare va deveni alta, problema va fi mai simplă, cluburile vor fi mai aerisite. Dar e un alt subiect.

– Ultimul cuvânt vă aparține.
– Am încheiat un an, cu ajutorul lui Dumnezeu, bine. Având în vedere că vin sărbătorile, aș ura tuturor celor cu care am colaborat în plan sportiv și nu numai, multă sănătate, e foarte importantă, având în vedere prin ce am trecut în ultimele săptămâni. Ori câți bani ai avea, nu poți întoarce soarta vieții… Sărbători cât mai liniștite tuturor!

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 11 Dec. 2014, 16:56 Seria 2
Pe aceeași temă