Percheziții la FC Brașov și la locuința patronului echipei, Ioan Neculaie

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 13:41 Seria 2
Percheziții la FC Brașov și la locuința patronului echipei, Ioan Neculaie

Procurorii brașoveni fac, joi, percheziții la clubul de fotbal FC Brașov și la locuința patronului echipei, Ioan Neculaie, într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Perchezițiile sunt făcute de procurori de la Parchetul Tribunalului Brașov.

Potrivit procurorului Claudiu Sandu de la Parchetul Tribunalului Brașov, descinderile la clubul FC Brașov și la locuința patronului echipei, Ioan Neculaie, au loc într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu estimat la 40 de milioane de lei.

Conform sursei citate, anchetatorii urmează să ridice documente referitoare la activitatea clubului de fotbal.

Ioan Neculaie este patronul fabricii de camioane Roman Brașov și al echipei FC Brașov.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, în martie 2008.

Accidentul de muncă s-a petrecut în 6 martie 2008, când Florin Dițoiu, angajat al societății Prescon SA, în postul de mecanic, a murit după ce o parte a unui coș de fum care trebuia dezmembrat și dat la fier vechi s-a prăbușit peste el. În timp ce coșul de fum era secționat de un sudor, o bucată din structură s-a prăbușit peste muncitor și l-a strivit. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au constatat, în urma verificărilor, că societatea nu avea nicio autorizație pentru dezafectarea coșului de fum respectiv și nici nu erau îndeplinite măsurile legale privind protecția și siguranța muncitorilor săi.

Și în aprilie 2011, Ioan Neculaie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de tulburare de posesie în forma participației improprii, într-un caz legat de încălcarea proprietății omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Brașov.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 28 Jan. 2016, 13:41 Seria 2
Pe aceeași temă