„Pele” Buga, legenda continuă. „2015 a fost un an de coșmar pentru mine și pentru FC Brașov”

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 12:19 Seria 2

Mugurel „Pele” Buga a împlinit, miercuri, 16 decembrie, 38 de ani! Aflat în vacanță, după un an de coșmar, Buga și-a dus dimineața copiii la școală, la prânz a participat la tăierea porcului la Bod, iar seara a sărbătorit împreună cu familia cei 38 de ani. „Nu fac nicio petrecere de ziua mea. Voi sta acasă împreună cu familia, soția a făcut un tort și cam atât”, a spus fotbalistul brașovean.

Pentru Buga, 2015 a fost un an mizerabil. Umilit în primăvară când a fost dat afară de la FC Brașov, revenit apoi pe finalul sezonului după două luni în care s-a pregătit prin parcuri sau la Tărlungeni, Buga nu a putut împiedica retrogradarea rușinoasă a „stegarilor”. Cum se întâmplă de obicei în fotbalul românesc, suporterii trec rapid dintr-o extremă în alta. Adulat, dar și contestat, Buga rămâne un jucător emblematic pentru FC Brașov. Până la urmă, noi rămânem cu Buga cel de pe gazon. La 38, la 39 sau la 40 de ani. Iar cifrele sunt fabuloase: 57 de goluri marcate pentru FC Brașov în Liga 1, la care se adaugă încă 11 reușite în liga secundă (7 în sezonul ”97-”98, 2 în ediția ”98-”99 și 2 în acest sezon).

„De multe ori am simțit că sunt singur”

În vară, Cosmin Bodea anunța că noul FC Brașov va fi construit în jurul lui Buga. „Pele” a jucat puțin, foarte puțin, astfel că la finalul sezonului acesta are doar două goluri marcate. Este dezamăgit, îl nemulțumește profund statutul de rezervă, dar, așa cum a făcut de atâtea ori în carieră, merge mai departe.

„2015 a fost un an de coșmar pentru mine, pentru FC Brașov și pentru toți cei care iubesc această echipă. Am trăit clipe grele, de multe ori am simțit că sunt singur, în special în primăvară, atunci când efectiv am fost anunțat printr-o scrisoare că nu mai fac parte din echipă. Apoi, al doilea moment de cumpănă a fost când echipa a retrogradat, iar tot ce ai făcut cu sufletul de-a lungul anilor s-a șters cu buretele. Atunci am luat-o din nou de la capăt. Am crezut și cred în continuare în acest proiect. Am și spus la startul pregătirilor că vreau să mă bucur de fiecare minut petrecut pe gazon. Aș minți să spun că nu m-a deranjat faptul că nu s-a apelat la mine în multe meciuri, dar am acceptat și acest statut, pentru că știu foarte bine cât de important este grupul. Fizic mă simt excelent, nu am kilograme în plus, dar este greu atunci când intri câteva minute și nu ai ritmul meciurilor. Ce urmează? Sper într-un retur mai bun, în care echipa să joace mai bine, cu sau fără Buga titular, iar la vară să ne putem bucura cu toții de o promovare. Nu-mi place să fac promisiuni fără acoperire, pot spune doar că atunci când se va apela la mine, voi da totul pentru FC Brașov”, a spus Buga pentru Monitorul Expres.

„«Pele» a avut mereu ceva special”

Unul dintre antrenorii care-l cunosc foarte bine pe Buga încă de la juniori este Adrian Hîrlab. „Eu i-am adus la echipa mare pe Buga, Buta și Anghel, toți jucători deosebiți. «Pele» a avut însă mereu ceva special. Și acum cred că este cel mai tehnic jucător pe care l-a avut Brașovul după Revoluție. În primul rând are caracter, este un jucător de echipă care nu se băga la prostii. Și acum când merg la meciurile «stegarilor» sunt surprins că este folosit foarte puțin. Buga a avut mereu grijă de el, s-a pregătit bine, astfel că mai poate fi util. El trebuie să joace, pentru că în orice moment al jocului poate inventa o pasă sau apare la finalizare și marchează goluri”, a spus Adrian Hîrlab.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 12:19 Seria 2
Pe aceeași temă