Patru fotbaliști ai FC Argeș, sechestrați de Fisc

29 Mar. 2012, 12:12 Seria 2

Faptul că FC Argeș se confruntă cu probleme finan­ciare în ultimii ani nu mai este o noutate pentru ni­meni. Clubul condus de Cornel Penescu a acumulat datorii de ordinul sutelor de mii de euro către bu­ge­tul de stat și riscă să nu primească licența pentru Liga I, în cazul în care nu va plăti acești bani. Deși conducătorii clubului visează cu ochii deschiși la revenirea în Liga lui Mitică, FC Argeș ar putea juca tot în liga secundă, în caz că nu își va plăti datoriile că­tre Fisc, conform unui grafic de rambursare care va fi stabilit în scurt timp, de comun acord între ce­le două părți.

În acest moment, FC Argeș da­torează bugetului de stat 700.000 de euro și a cerut DGFP Argeș să îi reeșaloneze aceste datorii pe cinci ani. Fiscul a acceptat acest lucru, însă, ca măsură de precauție pentru re­cu­perarea banilor, a pus se­ches­tru asigurator pe drepturile federative a patru jucători din lotul pe care Viorel Dumitrescu îl antrenează.

Fotbaliștii, evaluați la 5 milioane lei

Mai mult, Fiscul a fixat și pre­țul pentru care cei patru jucători pot fi v\nduți de FC Argeș. În e­ven­tualitatea în care clubul nu va respecta termenele de plată a datoriilor către bugetul de stat, DGFP Argeș va cere Ligii Profe­sio­niste de Fotbal să nu dea li­cența pentru a putea evolua în Liga I: „La data de 31 decembrie 2011, conform site-ului ANAF, FC Argeș înregistra datorii de 2.638.625 lei. La data depunerii documentației pentru aprobarea eșalonării, totalul obligațiilor era de 3.024.409 lei, din care: debite 2.299.644 lei, majorări de întâr­zi­ere 478.286 lei, penalități de în­târziere 246.479 lei, amânate la plată fiind 242.967 lei. S-au a­pli­cat sechestre asupra drepturilor federative de joc ale următorilor fotbaliști: Popa Alin, Ghiță Ni­co­lae Daniel, Cârs­toiu Tiberiu Mo­nel și Ivănică Dă­nuț Iulian, în su­mă totală de 5 milioane de lei ca și garanție pentru eșalonare. În­tru­cât de­bi­te­le se încadrează în Or­donanța Guvernului 29/2011, până la fi­na­lul acestei luni se vor emite un grafic de eșalonare la pla­tă pe o perioadă de 5 ani, pre­cum și o decizie de amânare a penalită­ți­lor de întârzire. Con­cret, FC Ar­geș va trebui să plă­tescă lunar o sumă de bani pen­tru datoriile pe care le are la bugetul de stat”, a declarat Anca Banu, purtătorul de cuvânt al Di­rec­ției Generale a Finanțelor Pu­blice Argeș.

Falcă: „Banii vor intra în conturile Fiscului”

Directorul executiv al DGFP Argeș, Dorin Falcă, spune că, în eventualitatea în care acești jucători vor fi vânduți, banii vor intra în conturile Fiscului: „Am luat decizia de a pune sechestru pe drepturile fe­de­rative ale acestor jucători, pentru a avea o ga­ran­ție la eșalonarea datoriilor. Acești fotbaliști sunt crescuți de FC Argeș, se află în patrimoniul lor și pot ajuta la reabilitarea clubului. Ei pot fi vânduți doar dacă cei de la club vin cu alți jucători drept garanție, în eventualitatea în care suma în­casată nu acoperă datoria. Banii care se vor lua din vânzarea acestor jucători vor intra direct în contul Fiscului”.

Sursa: Curierul Zilei

29 Mar. 2012, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă