Patronul celor de la CFR Timișoara își suspectează jucătorii de „blat”

27 Oct. 2008, 20:09 Seria 2
Patronul celor de la CFR Timișoara își suspectează jucătorii de

Georgică Cornu (foto) se gândește să își retragă sprijinul financiar în urma ultimelor rezultate înregistrate.

Domnule Cornu, după meciul pierdut cu Internațional, în urmă cu două săptămâni, vorbeați despre o mafie a pariurilor în care jucătorii echipei dvs. au fost angrenați. V-ați schimbat părerea între timp?

Nu. Absolut deloc. Iar rezultatul meciului cu cei de la ACU Arad nu face decât să-mi consolideze convingerea că la această echipă se petrec lucruri necurate. Mă mai pricep și eu la fotbal, avem în staff oameni care se pricep și mai bine și acum îmi este evident că rezultatele sunt dictate de alte interese.

Sunt acuzații grave…

Este o realitate. Acum, dacă stau să mă gândesc bine, suspiciunile care planează asupra jucătorilor mei se întind la mai multe meciuri. Înainte cu o etapă de înfrângerea cu Internațional, am bătut fără drept de apel la Cluj, acolo unde, am înțeles, cota noastră era una foarte atractivă pentru amatorii de pariuri sportive. La fel și în meciul de la Salonta. Acum, ce să mai zic…

Credeți că se poate vorbi despre o mafie a pariurilor și a meciurilor trucate?

Cu siguranță, ceea ce se întâmplă nu are nimic de-a face cu sportul, și cei care care conduc fotbalul ar trebui să ia măsuri în acest sens. De fapt, chiar FRF a avansat idea (n.r. – într-un comunicat dat publicității la jumătatea lunii octombrie) că avem de-a face cu o mafie a pariurilor sportive.

Vă gândiți să vă retrageți din fotbal, în cazul în care nu se vor lua măsuri?

Am fost atras în fotbal într-o conjuctură delicată pentru acest club, am acceptat să îl finanțez, dar nu accept ca cineva să-și bată joc de banii mei. Da, mă gândesc serios la retragere, în aceste condiții.

"Domnule, rețineți ce vă spun: cine se pune cu această mafie, s-ar putea să dispară de tot! Cu ăștia nu te joci! Au ajuns să învârtă atâția bani, încât e greu să le mai stea cineva în cale!" – Dumitru Dragomir, președinte LPF

 

27 Oct. 2008, 20:09 Seria 2
Pe aceeași temă