Otopeniul amenință cu retragerea!

27 Jul. 2009, 17:20 Seria 2
Otopeniul** amenință cu retragerea!

Tragerea la sorți a seriilor Ligii a II-a a dat naștere la controverse majore după ce CS Otopeni a fost repartizată în seria a II-a. Astfel, oficialii clubului ilfovean au luat în calcul retragerea echipei dacă FRF nu va interveni și nu va readuce echipa în seria I, acolo unde joacă toate echipele bucureștene, dar și cele din județul Ilfov (Victoria Brănești, Concordia Chiajna și FC Snagov).
 

 

Contactat telefonic, directorul general al echipei, Mugur Porumbacu a confirmat informația: „Este adevărat. Suntem foarte supărați pe decizia FRF. Mâine la prima oră o să depunem o înștiințare la sediul federației prin care îi anunțăm că dacă nu vom fi readuși în seria I, ne vom retrage din campionat. Nu e normal să mă bage pe mine în seria a II-a, în condițiile în care toate echipele din București și cele din Ilfov sunt în seria I”.
 

 

Oficialul ilfovean susține că echipa sa nu are cum să facă față cheltuielilor imense impuse de participarea în seria a II-a. „Din cauza deciziei FRF, ciclul de pregătire al echipei este terminat, iar programul din timpul sezonului va fi dat peste cap. Vom fi nevoiți să pierdem 4 zile din săptămână numai cu drumurile. Cheltuielile cu deplasarea sunt enorme, practic se triplează. În aceste condiții suntem în imposibilitatea de a participa în noul sezon. Nu mi se pare normală decizia FRF. Gândiți-vă că echipele din seria a II-a fac o singura deplasare la Otopeni, în timp ce eu trebuie să fac 17 deplasări în Vestul țării”
 

 

Pentru Mugur Porumbacu nu există niciun suport pentru decizia luată. „Anul trecut retrogradatele din Liga I au fost repartizate pe criteriul geografic. Astfel o echipă a mers în seria I (Ceahlăul) și trei în cealaltă (Mioveni, U Cluj, UTA). Acum de ce nu s-a putut? Am fi fost trei echipe în seria I: noi, Farul și Buzău, în timp ce Argeșul se ducea în seria cealaltă. De ce anul acesta s-a folosit alt criteriu? Probabil, că nu trebuia trimisă Breaza în seria a II-a, din cauza domnului Anghelache. Breaza e mai aproape de Brașov și poate ajunge mai usor în toate colțurile.” a declarat revoltat oficialul ilfovean.
 

 

„Dacă nu trecem în seria I, ne retragem. Asta e. Vom vedea ce vom face după aceea. În maxim o săptămână ne vom decide. Poate facem și noi un schimb de locuri cum a făcut Buftea și vom juca în Liga a III-a, că văd că se poate” a mai comentat Porumbacu
 

 

Articol scris de Mihai Andrieș
 

27 Jul. 2009, 17:20 Seria 2
Pe aceeași temă