Oripilați de un nou gest incalificabil al lui Marțian, SCU solicită intervenția instituțiilor abilitate în Calea Aurel Vlaicu

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 11:35 Seria 2
Oripilați de un nou gest incalificabil al lui Marțian,** SCU solicită intervenția instituțiilor abilitate în Calea Aurel Vlaicu

Suporter Club UTA nu a putut trece cu vederea scenele de un penibil extrem petrecute în birourile încărcate de istorie din Calea Aurel Vlaicu. Dorind să demonstreze că are bani, Adrian Marțian s-a pozat alături de fotbaliștii Sidney Faye și Nicolae Oltean ținând în mână mai multe bancnote de 500 de euro, uitând că pentru acești bani oferiți angajaților săi trebuie să plătească și dări la Stat, mai ales că de cinci luni de zile clubul se află în insolvență.

Iată comunicatul SCU:

„Am rămas uluiți de mascarada grotescă ce a avut loc astăzi la sediul clubului UTA unde pseudo-patronul unei societăți comerciale care nu mai reprezintă echipa fanion a Aradului a săvârșit iarăși niște acte aflate în opinia noastră dincolo de limita legii. În primul rând, plătind doar jumătate din salariile datorate și nu tuturor celor îndrituiți (sub 4000 euro), Adrian Marțian și-a încălcat și mai mult ultimul angajament luat în fața jucătorilor și angajaților societății pe care are impresia că o conduce (pe lângă întârzierea de trei zile). În al doilea rând, respectiva societate comercială trebuie să funcționeze după legile în vigoare și fiind în insolvență, nu înțelegem cum de se poate face paradă cu niște bani plătiți pur și simplu peste masă drept salarii. Din această cauză considerăm că instituțiile abilitate trebuie să verifice respectarea legii insolvenței, legalitatea acelor plăți atât în ceea ce privește raportul patronat-salariat cât și în privința plății contribuțiilor legale la stat pentru respectivele >. În plus avem informația că între jucători și societatea comercială nu au fost încheiate contracte de muncă în condițiile legii ci niște convenții civile ilegale semnate de Marțian care nu are nicio calitate juridică în actuala societate. Nu în ultimul rând, protestăm față de încă o pângărire a spiritului > a fotbalului românesc prin punerea în scenă a acelei scene care afișează stăpânul și sclavii alături de niște bancnote ale căror proveniență este discutabilă, având în vedere și că jucătorii din poze nu au primit azi nici măcar echivalentul unei singure bancote! Cele întâmplate de când Adunarea Generală a Suporter Club UTA a luat decizia retragerii siglei, culorilor și dreptului de folosire a numelui > de către societatea > de Marțian și G. Catanzariti ne-au confirmat că am avut o judecată corectă. Ceea ce s-a întâmplat azi e încă un vârf al icebergului rușinii ce a învăluit clubul UTA în ultima perioadă. UTA nu mai este a lui Marțian și Catanzariti. Nu ne-ar interesa ce se mai întâmplă la societatea celor doi dacă toate aceste scene condamnabile n-ar avea loc în sediul clubului unde s-a scris istoria fotbalului arădean!

Vom sesiza în zilele ce urmează instituțiile abilitate să verifice aspectele pe care le-am evidențiat mai sus. Reiterăm apelul adresat autorităților locale să urgenteze evacuarea societății conduse de Marțian și Catanzariti de pe stadionul Francisc Neuman astfel încât asemenea scene să nu mai aibă absolut nicio legătură cu UTA!

Suporter Club UTA

13.02.2014″

Marius ANGHEL 14 Feb. 2014, 11:35 Seria 2
Pe aceeași temă