Falub a ales ASA. Marțian îl vrea pe Artimon, Catanzariti pe Ionuț Popa

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 22:09 Seria 2
Falub a ales ASA.** Marțian îl vrea pe Artimon, Catanzariti pe Ionuț Popa

Câștigând la Bistrița, Adrian Falub a demonstrat că este capabil să ducă la bun sfârșit misiunea de a salva-o pe UTA de la retrogradare, dar conducerea clubului a rămas din nou datoare. Adrian Marțian a achitat preferențial salariile, l-a sărit din schemă pe secundul Marius Suller și nici nu a apărut pentru o discuție cu cărțile pe față luni dimineață.

Prin urmare, antrenorul clujean a răspuns pozitiv chemării celor de la ASA Târgu Mureș, care s-au despărțit în weekend Ioan Ovidiu Sabău și au fost refuzați de Daniel Isăilă. Și, totuși, chiar dacă în această dimineață a condus ședința de pregătire a „roș-albaștrilor”, Falub era dispus să revină asupra deciziei dacă Adrian Marțian achita restanțele salariale până la ora 14. Acest lucru nu s-a întâmplat, ba mai mult, „prietenul lui Mutu” a vorbit de pe poziții de forță cu fostul său coleg de școală, comunicându-i că pe el nu-l șantajează nimeni.

Așa stând lucrurile, Falub și-a dat acordul pentru a deveni noul „principal” al ASA-ului. „Îmi pare rău de jucătorii pe care-i las în urmă, căci am format o echipă bună care are mari șanse să se salveze de la retrogradare. Cine vine în locul meu nu trebuie decât să pregătească fiecare joc în parte, să țină unit grupul. Dar, pe lângă asta, e nevoie ca echipa să fie susținută sută la sută de conducere, plătind salarii și asigurând și celelalte condiții normale la o echipă de fotbal. Mă mai despart cu regrete și de Giovanni sau Dorin Stana, chiar dacă el a făcut un pas în spate în ultimele săptămâni”, a declarat în urmă cu câteva minute tehnicianul. Acesta așteaptă ca „oficialii” arădeni să-i dea dezlegarea pentru a putea sta pe bancă chiar mâine la Râmnicu Vâlcea. Altfel, va fi obligat să-și dea demisia.

„Opțiunea mea și a colegilor din Consiliul Director este Adrian Falub. El cunoaște campionatul și ceea ce se întâmplă la Târgu Mureș, am nevoie de un antrenor care să ducă la bun sfârșit obiectivul propus”, a spus, aseară, și Daniel Stanciu, la Digi Sport Special.

Între timp, la Arad, conducerea „alb-roșiilor” au demarat negocierile cu Alin Artimon, antrenor propus de Dorin Micșa. Finul lui Contra și tehnicianul au un trecut polist împreună și pare să-l fii convins pe Marțian că este cea mai bună variantă. În tot acest timp, creditorul majoritar, Giovanni Catanzariti, se gândește să-l convingă pe Ionuț Popa să revină în Calea Aurel Vlaicu, dar „Mister” se confruntă cu ceva probleme de sănătate și, oricum, îi vine greu să lucreze și el pe promisiuni cu Adrian Marțian.

Artimon decide dacă va prelua UTA după meciul cu Motru

Prin plecarea lui Adrian Falub la ASA Târgu Mureș, banca „Bătrânei Doamne” a devenit liberă și tentantă pentru mai mulți tehnicieni. Unul dintre aceștia este Alin Artimon, fostul antrenor al lui Poli Timișoara, care a și fost la negocieri cu Adrian Marțian și ajutoarele sale.

„Sunt la Arad și am avut discuții cu conducătorii echipei UTA. Nu avea rost să dau un răspuns pe loc, fiindcă miercuri echipa are un meci oficial și mutarea ar fi fost rapidă. O să-mi iau timp de gândire până după partida cu Minerul Motru, o să analizez bine situația și asta pentru că știu și eu cam care sunt problemele de la Arad. M-am documentat, am mai citit prin presă și aș  vrea să fie totul clar dacă vin să antrenez UTA”, ne-a declarat fostul fundaș.

Interesant este că aventura lui Falub în Calea Aurel Vlaicu a reînceput în iarnă cu un meci amical împotriva echipei lui Artimon. A fost UTA – CS Caransebeș 1-1, pentru ca trei săptămâni mai târziu tehnicianul timișorean să demisioneze de la cârma grupării de Liga a 3-a. Pe lângă Poli, Alin Artimon le-a mai pregătit pe Apulum Alba Iulia, Forex Brașov, CSM Râmnicu Vâlcea, Juventus București și Farul Constanța.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 25 Mar. 2014, 22:09 Seria 2
Pe aceeași temă