Doar 300 de arădeni pe arena „Francisc Neuman”: unii au venit la FC Gio – Marțian, alții la UTA

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 10:34 Campionat

Răceala arădenilor față de FC UTA SA s-a simțit cu ocazia partidei cu CS Mioveni. Galeria nu și-a făcut deloc apariția, au lipsit și alți membrii SCU de la cele două tribune, iar o parte dintre cei care au asistat la meci au profitat de gratuitatea oferită de „oficialii” clubului pentru locurile din cele două peluze. Nici cei aproximativ 300 de spectatori nu au fost prea călduroși cu „alb-roșii” sau cel puțin nu în momentele grele ale meciului. De abia spre final și mai ales după golul lui Surugiu, entuziasmul și-a făcut locul, au venit și aplauzele, dar și scandările: „UTA Arad!”.

La tribuna I, trei persoane trecute de prima vârstă au afișat fulare inscripționate cu alb pe negru, sugerând atmosfera de înmormântare: „FC Gio – Marțian”. „Fiecare om are dreptul să se exprime cum vrea. Poate renaștem din mormânt, căci am văzut că acele fulare semănau cu panglicile de la jerbele de înmormântare”, a comentat Adrian Marțian inițiativa fanilor. „Chiar dacă galeria a făcut un gest urât și nu a mai venit la meci, în tribune au fost oameni care iubesc fotbalul și UTA. Țin să le mulțumesc, cu promisiunea că vom încerca să aducem de la etapă la etapă cât mai mulți spectator la galeria a făcut un gest urât la adresa echipei în primul rând le mulțumesc. Sper ca de la meci la meci, prin evoluții și rezultate, să atragem cât mai multă lume la stadion. Chiar dacă voi fi înjurat din nou, nu mă interesează sau afectează. Tot ce vreau este ca echipa să joace bine și să adune puncte”, a adăugat dejeanul, căruia – totuși – i s-a transmis dinspre tribuna a II-a la finalul confruntării cu Mioveniul: „Ești un coate goale!”.

Și Adrian Falub a comentat așa-zisa criză a suporterilor. „Publicul din Arad e unul important în țara asta, dar dacă el a făcut alegeri eu nu pot decât să iau act de ele. Repet, nu e războiul meu, eu am venit doar să antrenez echipa și să încerc să îndeplinesc obiectivul clubului. Sigur, cui nu i-ar plăcea să aibă alături o galerie ca cea a UTA-ei? Țin minte că la Timișoara am bătut cu 1-0 cu câteva mii de suporteri trup și suflet alături de noi, am bătut-o acasă pe Poli tot cu ajutorul lor…Sunt sigur că dacă azi galeria era în peluză nu aveam emoții până în ultimul minut”, a punctat antrenorul „textiliștilor”.

Mai mult din obișnuință, după ultimul fluier al confruntării cu Mioveniul, jucătorii s-au îndreptat spre peluza unde altădată cântau alături de fani. Acolo, însă, erau împrăștiați doar 20 de oameni, între care se distingeau patru suporteri lângă un steag tricolor pe care scria UTA.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Marius ANGHEL 09 Mar. 2014, 10:34 Campionat
Pe aceeași temă