„Orbi” în atac, „Șoimii” vânează un rezultat pozitiv la Oradea: „Un egal nu ar fi de lepădat”

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:44 Seria 2

Echipele care se bat pentru poziția a 9-a salvatoare în seria de Vest a ligii secunde se „duelează” vineri dimineață, de la ora 11:00, la Oradea. FC Bihor are un punct în fața Pâncotei și, teoretic, o mică șansă în plus de a rămâne peste linie până la finalul play-out-ului. Datele problemei se pot schimba, însă, total la finalul confruntării de vineri, cu condiția ca „șoimii” să obțină cel puțin remiza, ceea ce – se pare – asta își doresc ca punct de plecare.

Deplasarea de pe Crișul Repede e complicată și din perspectiva numeroaselor probleme de lot cu care se confruntă „alb-negrii”. Practic, Ionuț Popa nu are niciun atacant de careu apt și va trebui să improvizeze din nou. „Așa ghionion mai rar. După Mihai, Voinea și Sălăjan, s-a accidentat și Cioablă. Trebuie să găsesc un vârf împins, care – probabil – va fi Gavrilescu. Fiind un joc în deplasare și vom evolua mai mult pe contre, mă bazez pe viteza sa. Ne mai lipsește și Dragalina, nu suntem într-o situație prea plăcută, dar trebuie să ne descurcăm cum putem și să scoatem maxim din acest joc. Nu ascund faptul că un rezultat de egalitate nu ar fi de lepădat pentru noi, având în vedere faptul că apoi din cele patru rămase de disputat, trei le vom juca acasă. Dar, va trebui să muncim mult pentru un rezultat bun, chiar mai mult decât la Caransebeș”, anunță Ionuț Popa.

Revenind la confruntare din Banat, tehnicianul „șoimilor” recunoaște că, în ciuda rezultatului alb, nu a fost total mulțumit de cum au decurs lucrurile nici măcar pe faza defensivă. „Au fost unele nesincronizări ce ne puteau costa. Tocmai de aceea, mă gândesc să-i titularizez din nou pe Maghici, pe dreapta și pe Traore, în centru. Vor fi ceva schimbări în echipă față de etapa trecută, s-ar putea chiar să intrăm pe teren cu trei juniori, mai ales că Flavius Cuedan e și el acum apt sută la sută. Am timp să mă tot gândesc până vineri la ora meciului”, a mai mărturisit „Mister”.

În tabăra gazdelor, atmosfera nu este prea bună. Riscul falimentului nu a dispărut, iar niște jucători cu restanțe salariale de patru luni de zile nu pot avea un moral foarte bun. Cu toate astea, bihorenii sunt conștienți de importanța meciului cu singura echipă pe care – teoretic – o mai pot ține sub ei în clasament. „Deși mai sunt destule meciur până la finalul campionatului și se mai pot întâmpla multe, cele trei puncte puse în joc sunt importante și pentru o tabără și pentru cealaltă. O victorie ne-ar ajuta mult atât pe noi, cât și pe Pîncota, oricum campionatul se va juca până ultima rundă. Noi respectăm formația adversă, care a arătat bine și cu Dan Cuedan pe bancă, dar care poate fi și mai periculoasă cu Ionuț Popa la timonă” susține Călin Cheregi. Antrenorul „roș-alabștrilor” spune că nu are nici cea mai mică problemă de lot pentru confruntarea ce începe mâine, la ora 11.

Formații probabile:

FC Bihor: Fildan – Letan, Fl. Lazăr, Bactăr, A. Achim – Țoca, Ember – I. Ban, Andor, Sorian – Fl. Pop.
Pâncota: Irimia – Maghici, Rusu, Traore, Siminic – Suciu, Issa – Polgar, Cuedan, Vladu – Gavrilescu.

Sursa: Sport Arad

Marius ANGHEL 09 Apr. 2015, 18:44 Seria 2
Pe aceeași temă