Ora 21:00 – Geta Onu a fost eliberată Cigan rămâne în arest peste noapte!

18 Jun. 2009, 16:17 Seria 2
Ora 21:00 - Geta Onu a fost eliberată** Cigan rămâne în arest peste noapte!







UPDATE7:

Ora 21:00. Geta Onu a fost eliberată și a refuzat să dea declarații presei.

Cigan va rămâne peste noapte în arest!

UPDATE6:

În urmă cu o oră, jucătorii de la FC Bihor au venit la sediul DNA pentru declarații. Acum câteva minute, aceștia au părăsit in corpore locația. Interesant este faptul că antrenorul Zoltan Vig nu a plecat încă.

 

UPDATE5:

“Eu am refuzat orice discuție cu el. Am auzit apoi că în pauza meciului domnul Cigan a intrat în vestiar și a vehiculat diverse sume pentru jucători. Am auzit că ar fi fost vorba de 40.000 de euro. Dar a fost refuzat și scos afară. Eu am ajuns mai târziu la meci, nu știu exact ce s-a întâmplat”, a declarat pentru Bihoreanul.ro președintele FC Bihor, Alexandru Toth.

 

UPDATE4:

Fiul Getei Onu, Bogdan, care este jucător la ACU Arad a ajuns la audieri la Oradea, intrând în sediul DNA în urmă cu câteva minute. Răvășit de durere a refuzat să discute cu ziariștii prevenți la fața locului

 

 

UPDATE3:

Antrenorul orădenilor, Zoltan Vig, a sosit la sediul DNA pentru audieri. Ultimele informații dau drept cert faptul că Onu și Cigan vor petrece noaptea în arest.

 

UPDATE2:

Surse din interiorul DNA Oradea au afirmat exclusiv pentru Liga2.ro că există și înregistrări ale convorbirilor telefonice între cei implicați

 

UPDATE1: 

"Pot să vă confirm că cei doi sunt la sediul DNA Oradea, unde sunt audiați de procurori, însă alte detalii legate de acest caz voi putea oferi abia mâine", a spus Moldovan pentru NewsIn.

 

 

PRIMELE INFORMAȚII

 




FC Bihor a refuzat 40.000 de euro de la ACU Arad pentru a ceda punctele, iar acum DNA anchetează încercarea de mituire a formației orădene, reținând în acest sens pe președintele clubului arădean, Gheorghița Onu, dar și pe cel care a fost intermediar, ex-jucătorul Sorin Cigan

.


 

Conform unor surse apropiate clubului FC Bihor, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat anchetarea meciului dintre ACU Arad și FC Bihor, partidă care s-a disputat la 13 iunie, contând pentru ultima etapă de campionat a Ligii a II-a, seria a II-a, sezonul 2008-2009. Miza întâlnirii a fost una foarte mare, dar numai pentru arădeni. Sursele spun că la pauza meciului în cauză, ACU Arad ar fi oferit jucătorilor orădeni suma de 40.000 de euro, prin intermediul lui Sorin Cigan, fost jucător la FC Bihor. Aceleași surse au mai afirmat că acesta din urmă a fost reținut azi de dimineață de DNA, la fel ca și președintele echipei ACU Arad, Geta Onu, reținută, la Tg. Jiu. Audierile urmează să înceapă imediat ce șeful grupării arădene va ajunge la sediul DNA Oradea.

 

Din câte se pare, Sorin Cigan ar fi intrat la pauză în vestiarul orădean pentru a le oferi jucătorilor orădeni o anumită sumă pentru a ceda punctele celor de la ACU Arad, urmând astfel ca Universitatea Cluj să ia calea Ligii a III-a. Orădenii au refuzat banii respectivi, moment în care suma inițial promisă a crescut până la 40.000 de euro.

 

„Se știe ce s-a întâmplat la Arad, iar organele abilitate au cunoștiință de așa ceva. Au dovezi în acest sens”, a declarat sursa.

 

În acest caz, vacanța celor de la FC Bihor va fi una scurtă deoarece, mai mult ca sigur, jucătorii sau conducătorii vor fi obligați să dea declarații DNA-ului despre cum s-au petrecut lucrurile în pauza ultimei etape.

 

Momentan, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei seri să se comunice de către autoritățile locale încadrarea juridică a faptelor săvârșite.

 

 

 

Articol de Nicolae Mihalcea

 

18 Jun. 2009, 16:17 Seria 2
Pe aceeași temă