Onyeka, legitimat prin intermediul Forțelor de Muncă Vâlcea. CSM explică de ce acest lucru nu este ieșit din comun

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 16:55 Seria 2

UPDATE: Clubul vâlcean a venit cu câteva precizări în privința acestui subiect. Astfel, conducerea CSM-ului a explicat că nu este nimic special în procedura folosită în achiziționarea lui Konyeha Godwin Onyeka, deoarece aceasta este modalitatea prin care se legitimează un jucător străin în mod legal.

„În cazul străinilor, trebuie făcut în mod obligatoriu contract de muncă și nu convenție civilă, așa cum avem cu jucătorii români, așa că este obligatorie publicarea unui anunț la agenția locală a Forțelor de Muncă pentru angajarea unui fotbalist. Imediat după ce a fost semnat contractul cu jucătorul, se dă un anunț la aceeași agenție locală privind ocuparea postului în cauză. Așa că nu este nimic ieșit din comun ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Konyeha Godwin Onyeka, poate doar pentru cei care nu cunosc prevederile legale” a explicat conducerea clubului CSM Râmnicu Vâlcea


Pe site-ul oficial al Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă-Vâlcea, la lista posturilor vacante aparea zilele trecute și anunțul dat de clubul CSM Râmnicu Vâlcea, care caută un fotbalist cu vechime de minim doi ani!

Conducerea din Zăvoi a apelat la un mod cu totul inedit de a-și completa lotul și a cautat jucători prin intermediul AJOFM.

Pe site-ul oficial al AJOFM Vâlcea, în lista locurilor de muncă vacante pentru perioada 8-14 octombrie 2014, apărea și cel de fotbalist la CSM! Condiția cerută era de vechime minim doi ani și calificare în domeniu. Anunțul poate fi accesat la următoarea adresă de internet: http://www.valcea.anofm.ro/locuri.htm, după care se deschide fișierul locurilor de muncă vacante.

Din informațiile noastre, anunțul pus de conducerea clubului a făcut parte din procedura legală pentru angajarea ultimului venit la CSM, nigerianul Konyeha Godwin Onyeka.

Iată cum arăta anunțul de pe siteul AJOFM:

„ASOCIAȚIA CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL RM. VÂLCEA
COD FISCAL: 16717460
ADRESA: RM. VÂLCEA, STR. G-RAL PRAPORGESCU, NR. 14
TEL./FAX: 0250/702017, 0250/702981

1 fotbalist (vechime în domeniu min. 2 ani, calificare)
Încadrarea în muncă este pe durată determinată”

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 09 Oct. 2014, 16:55 Seria 2
Pe aceeași temă