Olimpia își joacă viitorul cu Șoimii. Bolba și jucătorii cer sprijinul suporterilor pentru ultimul meci din acest sezon

Marius ANGHEL 02 Jun. 2016, 12:12 Seria 2

Olimpia are sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11:00, pe teren propriu, un meci extrem de important, decisiv în ce privește traiectoria viitoare a echipei. Un meci în care Olimpia va întâlni pe Șoimii Pâncota. Un meci în care învingătoarea își păstrează locul în Liga a II-a în timp ce învinsa va lua calea barajului sau a eșalonului trei. Sau, mai grav, poate ajunge la desființare.

Ei bine, cu trei zile înaintea acestui meci, la stadionul sătmărean a avut loc o conferință de presă la care au participat patru persoane: antrenorul Mircea Bolba și jucătorii Vasile Buhăescu, Marius Șuta și Cosmin Iuhas. În luările lor de cuvânt cu toții au vorbit despre importanța, dar și despre dificultatea meciului cu Pâncota. În același timp, toți cei patru vorbitori au spus că pentru a obține victoria este nevoie imperioasă de sprijinul publicului spectator. Al sătmărenilor.

„Este un meci decisiv, foarte important pentru Olimpia. Băieții sunt conectați la importanța meciului, sunt pregătiți și am certitudinea că vor da totul pentru victorie. Dar de multe ori, mai ales în momentele dificile, ai nevoie de un imbold, de ceva care să te mobilizeze. Iar acest lucru îl pot face suporterii, publicul”, a spus antrenorul grupării sătmărene. El i-a dat exemplu pe suporterii Universității Cluj care, la meciul de sâmbăta trecută, în plină dominare sătmăreană, și-au susținut și încurajat echipa care a și egalat apoi. În același registru s-au exprimat și cei trei jucători care au făcut apel la susținerea publicului.

„E un meci prea important pentru tot ce înseamnă Olimpia, pentru noi ca jucători, pentru viitor, pentru familii. E un meci mult prea important pe care trebuie să-l câștigăm oricum. Nu contează cine dă gol, cine apără. Sperăm că așa va fi”, a spus Buhăescu, completat de căpitanul Iuhas: „Trebuie să fim conștienți de importanța acestui meci să ne sacrificăm și să facem totul pentru victorie. O victorie sâmbătă sterge cu buretele tot ceea ce a fost prost de-a lungul anului. Este cel mai important meci al nostru din ultimii patru ani și de aceea trebuie să-l tratăm cu multă seriozitate. O să dăm totul pe teren și sperăm ca la sfârșit să dăm un gol mai mult decât adversarul și să câștigăm. Faptul că am drescut la echipa asta, faptul că am fost căpitan la echipa asta, faptul că am făcut multe, vreau să intru în teren și să dau tot ce pot”.

În plus, cu prilejul întâlnirii, am aflat despre Cosmin Iuhas că s-a restabilit aproape în totalitate după ruptura musculară și că ar putea fi titular în disputa cu Șoimii. Apoi, Sălăgeanu s-a antrenat miercuri normal. Dar el așteaptă avizul medicului pentru a putea fi utilizat.

Meciul FC Olimpia – Șoimii Pâncota se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, în ultima etapă a play-out-lui din Liga II-a. Intrarea la meci este liberă. În aceeași zi se mai joacă meciurile Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea și Unirea Tărlungeni – Universitatea Cluj.

Din sezonul următor se va juca cu o nouă siglă

În altă ordine de idei, meciul cu Șoimii este ultimul în care Olimpia va juca sub însemnele emblemei actuale, cea inscripționată cu anul 2010. Pe parcursul ultimilor ani, FC Olimpia Satu Mare a avut diverse sigle, embleme, sau însemne. Din sezonul viitor însă, formația sătmăreană va reveni la tradiționala emblemă și siglă. Adică la cea cu inscriția „Olimpia Fotbal Club 1921”.

Revenirea la această siglă este posibilă datorită faptului că nu a fost revendicată de nimeni. În consecință această siglă a fost înregistrată pe numele clubului sătmărean și va putea fi folosită în viitor de fără niciun impediment.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația Zilei)

Marius ANGHEL 02 Jun. 2016, 12:12 Seria 2
Pe aceeași temă