O victorie îi poate elibera de presiune

16 May. 2009, 10:49 Seria 2
O victorie îi poate elibera de presiune

UTA va întâlni azi, la Arad, de la ora 20:00, pe Mureșul Deva într-un meci care-i poate aduce liniștea din punctul de vedere al îndeplinirii obiectivului. Arădenii, după victoriile cu Jiul Petroșani și CSM Râmnicu Vâlcea, au scăpat în mare parte de presiunea obiectivului, iar un succes împotriva unei formații care va căuta să plece neînvinsă de la Arad, cum este Deva, va aduce utiștilor un final de sezon mai liniștit decât se putea anticipa, din punct de vedere sportiv, bineînțeles.

 

Marea problemă a tehnicienilor pentru confruntarea cu Mureșul Deva rămâne flancul stâng al apărării, acolo unde Ionuț Popa și Roland Nagy vor fi nevoiți să reprofileze un mijlocaș de picior stâng, din cauza indisponibilităților lui Văsâie, Pașcovici și Ghindaru. Alegerea se va face între Jăpălău, cu un plus șansă, și Gornic. În rest, probleme deosebite nu sunt, surprizele în primul 11 urmând să se producă doar dacă tehnicienii decid să ofere unor jucători care n-au evoluat constant în ultima vreme șansa de a-și demonstra valoarea.

 

Dacă din punct de vedere sportiv nu mai sunt probleme mari, cele de ordin financiar continuă să domine gruparea arădeană, însă oficialii clubului par preocupați și au început deja pregătirile pentru finalul de lună, care va aduce plăți obligatorii, de circa 100.000 de euro, pentru UTA. Altfel, se compromite prestația echipei din retur și Bătrâna Doamnă ajunge în Liga a III-a, la masa verde.

 

„Muncim pentru a identifica de acum resursele de care avem nevoie pentru finalul lunii mai, când vor fi de făcut niște plăți importante. Încercăm să găsim soluții și pentru salariile jucătorilor și pentru creditorii clubului, astfel încât să nu fim surprinși. Vreau să menționez că autoritățile locale nu s-au întors cu spatele spre UTA. Ne ajută cât pot. Cel puțin, ce mi s-a promis mie, ca președinte, s-a realizat, așa că eu nu pot să mă plâng, până acum, de colaborarea cu primarul și cu celelalte oficialități. Am văzut în această săptămână o reacție din partea suporterilor la adresa autorităților locale. Eu nu pot să mă amestec în problemele suporterilor, fiecare parte cu obligațiile și îndatoririle ei. ”, a declarat Giovanni Catanzariti, președintele Comitetului Director al FCM UTA, care a ținut să mulțumească public celor care sunt alături de club într-un moment greu: West Protguard, Auto-Technik Ford, Eusebiu Pistru, farmacia Ivona, Primăria Arad, Poliția Comunitară, diverșilor sponsori și tuturor creditorilor clubului „care au înțeles perioada grea”.

 

Meciul va fi transmis live-text pe www.liga2.ro de la ora 20:00.

 

Sebastian Șiclovan
 

16 May. 2009, 10:49 Seria 2
Pe aceeași temă