„Nu am bătut pe nimeni și nu cred că vom reuși tocmai pe Vâlcea”. Șeful Metalul nu crede că echipa sa o poate încurca pe CSM în ultima etapă

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 14:28 Seria 2

Fostul șef al clubului din Zăvoi, Cătălin Rufă, actualmente acționar majoritar la Metalul Reșița crede că echipa sa nu poate pune probleme Vâlcii în ultima etapă din play-out, în Valea Domanului. CSM Râmnicu Vâlcea poate ajunge pe loc de „baraj” dacă pierde sâmbătă, în ultima rundă a campionatului la Reșița.

„Metalul nu a bătut pe nimeni, a scos doar un egal cu Tărlungeni, ar fi culmea să îi bată pe Vâlcea. Dacă CSM pierde la Reșița, atunci se poate desființa. Actuala echipă a Metalului nu mă reprezintă cu nimic, la cum văd eu fotbalul, a fost încropită de antrenor, doar ca să continue campionatul. Eu nu am mai mers la meciuri de mult timp, nu voi merge nici acum. CSM mai are jucători buni, precum Vasile, Pîrvulescu, Neagoe, Firțulescu, Dumitrașcu, dar este clar că nu este o echipă bună, altfel nu ar fi avut aceste rezultate negative. În mod normal, CSM nu trebuie să aibă probleme la Reșița, are un lot mult mai bun”, a spus Rufă.

„Managementul a fost foarte slab la Vâlcea”

Cătălin Rufă crede că tot ce s-a făcut din iarnă la Vâlcea este greșit și spune că fostul său club duce lipsa unui om de fotbal în conducere. „Managementul a fost foarte slab la Vâlcea, este absurd să fii în iarnă pe primul loc, apoi să tremuri pentru evitarea retrogradării până în ultima etapă. Toată lumea este vinovată pentru acest lucru, cred însă că șefii clubului trebuiau să își impună voința în fața antrenorului și să aducă jucători de valoare, care să suplinească plecările lui Tomozei și Staicu. Era un culoar ideal pentru promovare în iarnă, Mediașul nu a impresionat, la condițiile financiare ale Vâlcii, nu avea voie să nu fie între primele trei echipe. Dacă chiar se dorea promovarea la CSM, se aduceau în iarnă 3-4 jucători de valoare, nu tot jucători de Liga a II-a. Asta este situația când nu ai oameni de fotbal la club, păi Gheorghe Constantin și Ion Crăciunescu stau acolo acasă, iar Florin Verigeanu promovează cu Voluntari. Oricare dintre ei ar fi un plus mare, dacă ar fi chemați să ajute clubul”, a mai spus fostul finanțator al CSM-ului.

„Cu siguranță plec în această vară de la Reșița”

Acționar majoritar la Metalul, Cătălin Rufă se pregătește de un proces îndelungat cu Primăria Reșița. „Am fost notificat că în vară mi se întrerupe contractul cu Primăria Reșița, joi va merge acolo tatăl meu, ca împuternicit, să semneze actele. Apoi voi da în judecată Primăria Reșița, pentru că Metalul are de recuperat sume mari de la Primărie, în 1-2 ani, clubul va obține acești bani. Toată lumea mi-a strigat că sunt eu impostor și nu dau bani la Reșița, dar s-a văzut până la urmă cine a fost impostorul acolo. Cu siguranță plec în această vară de la Reșița, nu știu încă unde, să vedem și dacă nu cumva vom continua la Liga a II-a. Sunt opt echipe cu mari probleme, care sunt în pragul desființării, precum Poli, Petrolul, Cluj, Brașov, Ceahlăul, Baia Mare, Farul și Buzău și care nu știu dacă iau startul tot la Liga a II-a”, a mai spus Rufă.

Meciul Metalul Reșița – CSM Râmnicu Vâlcea, din etapa a 10-a a play-out-ului Seria a II-a a Ligii 2, se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Mircea Chivu” din Reșița.

Articol scris de Marius ANGHEL

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 01 Jun. 2016, 14:28 Seria 2
Pe aceeași temă