Noua casă a „șepcilor roșii”

24 Jan. 2009, 10:52 Seria 2

Angajații Consiliului Județean Cluj trag din greu pentru ca stadionul Clujana, închiriat pe trei ani de „U“, să primească pe 25 februarie OK-ul oficialilor FRF.

Tărâmul uitat de timp. Așa poate fi caracterizat locul unde formația de liga a doua își va muta cartierul general din primăvara acestui an. Stadionul se integrează perfect într-un peisaj dezolant, în care utilaje transformate în grămezi de fier vechi se pot vedea la tot pasul. Peste tot se observă terenuri dezafectate și porți de fotbal sau de handbal aruncate vraiște, cu mult timp în urmă. Aici se va muta „U” Cluj până când se va construi noul „Ion Moina”. În afara unei tribune de 700 de locuri și a unui petic denivelat de iarbă, stadionul Clujana nu prea are nimic de oferit. Nu îndeplinește nici pe departe criteriile de omologare pentru Liga a II-a cerute de FRF. Stadionul nu dispune de un culoar de acces pentru galeria oaspete, locuri destinate mass-mediei, vestiare complet echipate sau grupuri sanitare suficiente pentru spectatori. Până ieri fuseseră montate doar scaune din plastic pe tribuna deja existentă și se începeau măsurătorile pentru construirea noii tribune. Este puțin probabil însă ca lucrările la stadion să fie finalizate până pe 25 februarie, când este așteptată comisia de omologare a FRF. „Comisia care va inspecta stadionul nu va face niciun favor. Stadionul trebuie să arate așa cum scrie în regulament, dar, dacă se află în construcție, se poate acorda o amânare de 30 de zile”, a declarat Viorel Duru, șeful Comisiei de Licențiere.

Alin Tișe vrea tribună de 3.000 de locuri

Potrivit Ziua de Cluj, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, le-a cerut inginerilor să proiecteze o tribună pe toată lungimea terenului, care ar urma să aibă o capacitate de 3.000 de locuri. De asemenea, se va construi și o tribună oficială, în dreapta tribunei existente acum, astfel încât la final capacitatea totală de la Clujana va fi de 5.000 de locuri.

"Lucrările au demarat, dar nu cred că vom termina până pe 25 februarie. Trebuie făcut proiectul pentru noua tribună și apoi aprobat de CL Cluj" – Remus Câmpeanu, președinte C.A. „U“ Cluj

5 mii de euro este chiria pe care „U” Cluj o va plăti lunar pentru închirierea bazei Clujana

Â

Â

articol scris de Vlad Măcicășan

24 Jan. 2009, 10:52 Seria 2
Pe aceeași temă