Nițulescu: „Este prematur să spun acum dacă voi continua sau nu la Alro”

03 May. 2012, 12:45 Seria 2
Nițulescu:** „Este prematur să spun acum dacă voi continua sau nu la Alro

După promovarea de la Șotânga în Liga a II-a, din iunie 2010, autoritățile locale au schimbat din temelii Alro Slatina. Președinte executiv a fost numit Jane Nițulescu, care, la scurt timp, a adus pe banca tehnică cuplul de antrenori Corneliu Papură – Daniel Mogoșanu. În vara anului 2010 s-a vorbit de un proiect pe doi ani, urmând ca mandatul lui Jane Nițulescu la Slatina să se încheie pe 30 iunie 2012.

Ca nou promovată, Alro Slatina a făcut un sezon foarte bun atât în Cupă, cât și în campionat, fiind revelația seriei a II-a. Parcursul bun din ediția 2010-2011 le-a dat speranțe oficialilor de la Alro, care, înainte de startul actualului sezon, anunțau promovarea în Liga I.

„Am adus jucători după prototipul pe care am construit echipa, astfel încât să ne îndeplinim obiectivul. Ne dorim promovarea, rămâne să vedem dacă vom reuși”, preciza Nițulescu pe 26 iunie 2011.

Parcursul aluminiștilor în acest sezon a fost mult sub așteptări, iar mulți dintre jucătorii aduși la Alro nu au confirmat. Întrebat dacă va continua la Alro din vară, Nițulescu a spus că este prematur să vorbească despre aceste lucruri, deși a avut o discuție în acest sens cu factorii de decizie locali.

„La toată lumea se încheie contractul în vară, la absolut toți. Toată lumea a avut contracte până la 30 iunie. Este prematur să spun acum dacă voi continua. Am avut o discuție cu factorii de resort, iar discuțiile vor continua în următoarea perioadă. Să vedem ce rezultate obținem! Până și bucătăresele, antrenorii, Doru (n. red. – Doru Alexe), responsabilul cu ordinea – Mincioagă, Mircea (n. red. – Mircea Mitrache) – șef de bază, au până în vară. Singurii care au contracte până în 2013-2014 sunt 16-17 jucători. Vom vedea ce se întâmplă cu restul lotului. Nu contează unde au jucat, în Liga I sau a II-a, actuala conducere tehnică face niște evaluări și, în funcție de rezultate și aportul fiecăruia, vom decide cine rămâne și cine nu”, a spus Nițulescu.

Președintele executiv de la Alro susține că a purtat în toamna anului trecut negocieri pentru prelungirea contractelor cu doi jucători. „Am discutat în noiembrie cu doi jucători. În rest, până conducerea tehnică nu se pronunță, nu vom prelungi contractele la nimeni”, a spus Nițulescu.

„Nu poți să dai verdicte”

Nițulescu a adus la Alro fotbaliști cu nume, iar experiența lor ar fi trebuit să ajute echipa slătineană să-și îndeplinească obiectivul. Velcovici, Stancu, Vigariu și Stoianof au o carte de vizită importantă, însă la Slatina nu au rupt gura târgului. Întrebat de ce jucătorii consacrați nu au dat randamentul scontat la Alro, Nițulescu a spus că au trecut doar câteva etape și nu poate da verdicte după șase-șapte runde.

„Deocamdată au trecut șase-șapte etape, unii au mai fost suspendați, nu poți să-i cataloghezi, unii într-adevăr nu au jucat. Paradoxul este că unii au jucat bine în pregătiri, apoi nu au mai avut evoluții la fel. Nu poți să dai verdicte. În primele șase-șapte etape am avut meciurile cele mai grele. În etapa a XX-a a venit UTA Arad, neînfrântă până la noi, Luceafărul la fel. Baia Mare este una din echipele care ne-a luat șase puncte”, a spus Nițulescu.

Sursa: Gazeta Nouă

03 May. 2012, 12:45 Seria 2
Pe aceeași temă